Veving av aviserør

Veving fra avisrør foto mk

Veving av aviserør har nylig blitt en av de mest populære håndarbeidstypene. Takket være en enkel teknikk og litt opplæring kan du lage unike gjenstander for å dekorere interiøret i landsteder og leiligheter. I dag i vårt land lager mange håndverkere fra avisrør møbler: lampeskjermer, kurver, stativer, kister og forskjellige suvenirer. Vi tilbyr flere enkle mesterklasser som hjelper deg å mestre en ny type håndarbeid – veving fra blader og aviser. La oss først lære å lage rørene selv, og deretter prøve å lage en dekorativ eske av dem..

Materialer:

– aviser;

– saks;

– kebabspyd;

– tusj;

– lim.

Veving fra aviser

Teknikk for å lage rør av avisstrimler

For veving fra aviser brukes to typer emner: rør og vintreet. Røret oppnås ved å vikle en papirstrimmel på et spyd, og vintreet er et flatt rør. Nybegynnere kan begynne å veve fra papirvin, ettersom det er litt vanskeligere å veve fra rør, selv om det ser penere ut.

Teknikk for å lage rør av avisstrimlerTeknikk for å lage rør av avisstrimler

1. Skjær et ark med aviser i strimler på 7-9 cm. Dette kan gjøres med en jernlinjal og en skrivesakskniv eller saks. Strimlene skal være enkle, om nødvendig, kutt dem.

Skjær et ark med aviser i strimler på 7-9 cm. Dette kan gjøres med en jernlinjal og en skrivesakskniv eller saks.

2. Fest nå en strikkepinne eller spyd til det ekstreme hjørnet av stripen. Rørets stivhet avhenger av eikens vinkel. For god stivhet bør vinkelen være mindre. Det er best å lage rør med en vinkel på 45 til 60 °.

3. Begynn å vikle avisstrimler på et spyd, og slik at røret ikke bretter seg ut, smør tuppen med lim.

Begynn å vikle avisstrimler på et spyd, og slik at røret ikke bretter seg, smør spissen med lim

4. Deretter fjerner du røret forsiktig fra spydet. Vær oppmerksom på at tykkelsen på de øvre og nedre delene skal være forskjellig.

Vi vever en eske med MK -avisrør

Forbered rørene på forhånd for ikke å bli distrahert under veving. For å lage en vakker eske trenger du en pappeske, hvis dimensjoner bestemmer dimensjonene til det ferdige fletteproduktet. Maling, bånd og lakk er nyttige til dekorasjon..

Vi vever en eske med MK -avisrørVi vever en eske med MK -avisrør

1. Klipp av de øverste lokkene på pappkassen for å lage en ikke veldig høy eske..

2. Det er mange teknikker for veving fra aviser i dag. Etter visse innledende ferdigheter, vil du kunne utvide deg innen dette håndarbeidsområdet. I denne mesterklassen vil vi bruke en av de enkleste vevene: Vi begynner å tre et rør gjennom et annet.

I denne mesterklassen vil vi bruke en av de enkleste vevene: Vi begynner å tre et rør gjennom et annet.I denne mesterklassen vil vi bruke en av de enkleste vevene: Vi begynner å tre et rør gjennom et annet.

3. La oss begynne å lage rammen. For å gjøre dette, tegner du markeringene for hovedrørene nederst i esken. Med en liten avstand til stativene vil vevetettheten øke..

4. Lim rørene i henhold til merkene, mens det i hjørnene også skal være rør.

Etter det, snu boksen, løft rørene og fest.

5. Etter det, snu boksen, løft rørene og fest.

6. For å lage den første raden, fletter du det ytterste røret om det neste.

Lim et ekstra rør for å veve veggene. Når det ender, kan du bygge det opp (sett et nytt inn i enden av det gamle røret og fest det med lim).

7. Lim den ekstra slangen for å veve veggene. Når det ender, kan du bygge det opp (sett et nytt inn i enden av det gamle røret og fest det med lim).

8. Flett stativene i henhold til opplegget: en utvendig, den andre fra innsiden, den tredje fra utsiden, den fjerde fra innsiden, etc..

9. Dermed må du flette esken helt. For å gjøre produktet originalt, vev du en rad med satengbånd. Men ikke flett den inn med en gang, da det ferdige håndverket fortsatt må males. Bare merk bredden på båndet.

Når vevingen har kommet til kanten av esken, fikser du arbeidsrøret og gjemmer spissen med en pinsett.

10. Når vevingen har kommet til kanten av esken, fikser du arbeidsrøret og bruker pinsett for å skjule spissen..

11. Det viste seg en eske med stolper som stakk opp. Du kan fullføre vevingen ved å tutte hvert stativ med det tredje.

Resultatet er en eske med stendere som stikker opp. Du kan fullføre vevingen ved å tutte hvert stativ med det tredje

12. Mal den ferdige esken med akryl- eller spraymaling, pynt med klut og bånd..

Fotomaster klasse av veving fra avisrørFotomaster klasse av veving fra avisrør

En pen dekorasjonsboks vil kreativt dekorere interiøret ditt og hjelpe deg med å lagre lite tilbehør, eller bli et koselig hvilested for din elskede katt.

Se en interessant video: Veving aviskurver

Flere bilder – mesterklasser, se overskriften håndverk.