Hva kan gjøres for å få snittblomster til å vare lenger?

Hva kan gjøres for å få snittblomster til å vare lenger?

For å forlenge blomsters levetid må du følge noen anbefalinger:

  • Blomster som selges i ferdige buketter er mest sannsynlig sterkt dehydrert. Etter å ha kjøpt en bukett, må du gjøre nye kutt under vann og fjerne alle bladene fra bunnen, og deretter legge buketten i varmt vann slik at blomstene vil absorbere den nødvendige fuktigheten. Hvis blomsten har en myk stilk, blir kuttet på den langt og skrått, slik at det kan absorbere mer vann..
  • Vannet i vasen må sjekkes med jevne mellomrom, og bytte det til friskt. Ødelagt vann kan få buketten til å falme umiddelbart..
  • Du kan tilsette sukker til vann eller ammoniumoppløsning, samt desinfeksjonsmiddel eller spesiell gjødsel som selges i hver blomsterbutikk.
  • Du bør ikke sette buketten på et sted der det er direkte sollys eller i nærheten av radiatorer..
  • Fjern døende blomster, hvis det er flere av dem på stilken, vil dette la blomstene stå lenger..
  • Spray buketten med vann, dette kan gi den friskhet og en behagelig naturlig aroma.

Hvordan holde snittblomster friske lenger?

Hvordan holde snittblomstene friske lenger?

Tulip omsorg

En bukett med tulipaner blekner veldig raskt, men hvis du legger stilkene i varmt vann, til det opprinnelige utseendet er gjenopprettet. Før det må du gjøre nye kutt på hver stamme. Og varigheten av en slik gjenoppretting avhenger av blomsternes tilstand..

Rose omsorg

For å bevare levetiden til en bukett roser, må du kutte av alle torner og unødvendige blader fra stilkene. Kuttet må gjøres skrått, og helt nederst deler du hver stamme i et par deler. Hvis rosene begynte å falle igjen, må du fornye kuttene igjen og senke dem i varmt vann. Du kan ikke sette en bukett roser sammen med andre typer blomster.

Gerbera omsorg

Gerberastammen er dårlig lagret i vann, av denne grunn må vasen som er forberedt for gerbera skylles grundig og helles med vann, tilsettes et desinfeksjonsmiddel eller spesiell gjødsel for buketter. En slik bukett skal settes i vann så raskt som mulig og stå i denne stillingen i 3-4 timer. Vannmengden bør ikke være for stor, og for å forhindre infeksjon med forskjellige bakterielle infeksjoner kan du slippe et par dråper klor ned i den. Først etter at stilkene er herdet, kan gerbera brukes til å danne buketter. Men i tilfelle de ikke kunne absorbere den nødvendige mengden og ikke kunne bli sterkere, kan du ty til å bruke ledning for å styrke dem..

Fjern overflødig vekst fra stilkene og bruk bare en ren vase. Vannet må alltid være friskt med tillegg av dressinger for snittblomster eller dråper klor. Du må være ekstremt forsiktig med gerbera, fordi den er veldig delikat og skader vil definitivt dukke opp neste dag..

Gerbera -stilken er veldig myk. Og for å forlenge levetiden til en gerbera, må stilken bare kuttes med en veldig skarp kniv, og kuttet må være skrått.

Lilac omsorg

En lilla gren kuttet fra en stor busk har en veldig tøff stilk.

En lilla gren kuttet fra en stor busk har en veldig tøff stilk. Derfor bør den behandles på samme måte som for en rose, etter at alle bladene er fjernet fra grenene, slik at det ikke er ytterligere fordampning gjennom dem..

Pleie av påskeliljer

Det er en melket juice i stilkene til påskeliljer, som begynner å skille seg ut etter at de er kuttet. Det ødelegger kvaliteten på vannet, derfor må det skiftes til ferskvann hver dag. Å gjenopprette påskeliljer, hvis de har litt falmet, kan være ganske enkelt, bare ved å legge dem i varmt vann. En bukett med påskeliljer liker ikke nabolaget med sprayroser, nelliker og hyasinter. Men de kan klare seg med andre blomster, det viktigste er å la dem stå alene i vannet i minst tre timer.

Lily omsorg

En bukett med liljer kan vare så lenge som ti dager. Pollen kan i stor grad flekke de omkringliggende objektene, så det anbefales å fjerne støvdragere. Når det tørker, kan blomstene fjernes.

Nellik kan stå i vannet i utmerket stand i tre hele uker, men det er verdt å huske at de ikke liker å “sitte i en vase” med andre typer blomster, faktisk som liljer i dalen.

Hvordan ta vare på snittblomster (video)

Florist.ru: Hvordan ta vare på snittblomsterFlorist.ru: Hvordan ta vare på snittblomster