Hvordan lage dine egne EM -legemidler: noen få oppskrifter

Hvordan lage dine egne EM -legemidler

Sammensetningen av EM -preparater inkluderer mikroorganismer som har stor fordel for jorda; de kan fremme nedbrytning av organiske elementer og omdanne dem til andre nyttige komponenter. Mikroorganismer hjelper også jorda til å løsne, så EM -preparater brukes aktivt til å behandle åpne områder..

Mikroorganismer er forskjellige gunstige bakterier, sopp, fermenterte melkelementer eller gjær, de hjelper til med å fremskynde nedbrytningen av organiske forbindelser, helbrede stedet og beskytter også planter mot skadedyr. EM-preparatet kan også brukes til å lage kompost fra avfall, det brukes til å varme opp sengene og utføre vanning. Slike medisiner kan kjøpes i spesialforretninger eller lages av deg selv..

For ikke å forstyrre utvekslingen av bakterier i jorda, er det bedre å engasjere seg i uavhengig fremstilling av preparater fra bakterier som er tilpasset denne typen jord og klimatiske forhold..

Oppskrift 1. Topp dressing-infusjon med effektive mikroorganismer

EM -preparatet brukes som planteernæring, og er laget i form av en infusjon. Først tilberedes mos, for dette fortynnes 5 ss sukker og en klype gjær i tre liter varmt vann. En slik sammensetning skal gjære i omtrent tre dager, deretter helles den i en stor beholder. EM -legemidlet plasseres i kjøleskapet til brukstidspunktet, dette gjøres slik at stoffet ikke surner.

Deretter legges en spade av tre eller halmaske, en halv bøtte med gjødsel til den samme beholderen, du kan bruke fugleskitt, falne blader eller råtten halm, en spade med kompost eller vanlig jord, samme mengde sand, en liter yoghurt, kefir eller myse. Sammensetningen får stå i syv dager, noen ganger omrøres den..

Under fôring fortynnes blandingen med vann i forholdet 1 til 2 og tilsettes under hver plante.

Oppskrift 2. Urteinfusjon med effektive mikroorganismer

Urteinfusjon med effektive mikroorganismer

Mikroorganismer kan fremskynde tilberedningen av organisk gressbasert gjødsel. For fremstilling av slike sammensetninger er den tredje delen av fatet, med et volum på 250 liter, fylt med ugress og medisinske urter i knust form, det kan være tansy, plantain, kamille eller johannesurt. Tilsett deretter en halv bøtte med aske i denne beholderen, og to komposter, dekk til med vann og insister i omtrent to uker..

Ved fôring fortynnes sammensetningen med vann 1 til 10. Omtrent en liter væske helles under hver plante.

Oppskrift 3. EM -preparat for belgfrukter

EM -preparatet kan lages spesielt for belgfrukter. Det brukes til å øke utbyttet på stedet når slike planter dyrkes globalt. Ved hjelp av effektive mikroorganismer kan du få en gjødsel av høy kvalitet som akselererer vekst og øker utbyttet. For å forberede sammensetningen blandes følgende komponenter: et kilo vanlig jord, en skje med kalk og 250 gram sand. Jorden blir fuktet, plassert i en bøtte og nøye planert. Deretter tar de erter eller andre bønner, koker og avkjøles, som et resultat oppnås en næringsrik sammensetning.

Flere knoller fra blomstrende belgfruktebusker skyves ut av bakken, knuses med en pusher, røres med en næringssammensetning og helles på jorden ovenfra. Hull er laget i filmen, dekk beholderen med jorden med den, og la den stå varm.

Etter syv dager vil jorden bli et godt gjødselmiddel for belgfrukter. Når du planter, er frø innhyllet i den etter å ha fuktet dem tidligere. Etter det lander de på et åpent område..

Oppskrift 4. EO startkultur for rask steking av gjødsel og komposthaug

EO startkultur for rask steking av gjødsel og komposthaug

Du kan også tilberede en spesiell startkultur med effektive mikroorganismer, den brukes til å lage kompost eller gjødsel raskere. For å fremskynde denne prosessen er det nødvendig å fortynne en halv pakke gjær i 250 gram søtt vann, og deretter tilsette den samme mengden kefir eller annen melkesyre -ingrediens.

Etter fullstendig tilberedning lages et hull i gjødsel eller kompost, og væske helles i den. Etter to måneder blir gjødsel fullstendig råtnet, og bare 14 dager er nok for kompost, så kan den allerede brukes til det tiltenkte formålet..

For å akselerere veksten av auberginer, agurker og paprika, installeres en beholder med gjødsel i drivhuset, som er fortynnet med en slik surdeig, på grunn av frigjøring av karbondioksid, utvikler plantene seg raskere.

Oppskrift 5. Effektive mikroorganismer for å lage hjemmelaget kompost

Mikroorganismer brukes i kompostering, for dette kan du bruke kombucha. Den er tilsatt søtet te eller urtekraft. Infusjon av 10 milliliter tilsettes en liter vann, omrøres, og nødvendig avfall helles som kompost lages fra.

Denne infusjonen kan brukes til å behandle frøplanter eller innendørs planter. Kombucha har nok mikroorganismer som er nyttige ikke bare for fordøyelsen, den brukes som plantefôr.

Oppskrift 6. EO -tilberedning i risvann

EM -tilberedning i risvann

EM -preparater kan lages med risvann. For å gjøre dette må du tilberede sukker, ris, vann og melk. 1/4 kopp ris helles over ett glass vann og omrøres grundig for å få en hvit væske. Etter det helles væsken i en liten beholder, og i fremtiden vil den bli brukt til å lage et EM -preparat. Dette vannet får stå varmt og mørkt i inntil syv dager. Etter det filtreres væsken og tilsettes melk, i et forhold på 1 til 10, og infunderes igjen i omtrent syv dager.

Etter denne tiden skilles ostemasseelementene fra mysen, de fjernes fra overflaten og en skje sukker legges i væsken. Etter det anses produktet som kokt, det lagres kjølig i opptil 12 måneder. For at mikroorganismer skal aktiveres, fortynnes det konsentrerte middelet i vann 1 til 20. Et slikt middel, som er laget uavhengig av hverandre, kan brukes til å suge frømateriale eller drysse potetknoller, og de kan også behandle planter for profylaktiske formål. Behandlingen kan utføres ikke bare for planter, men også for rommet der grønnsaker lagres, drivhus eller jord.

Mikroorganismer kan bare brukes i varmt og overskyet vær, siden gunstige bakterier kan dø i solens aktive stråler. Ved temperaturer under null stopper mikroorganismer deres reproduksjon og vekst, det vil si at de ikke fullt ut oppfyller sin funksjon.

Bruk av EM -legemidler i hagen (video)