Hvordan håndtere kakerlakker med egne hender

Hvordan bli kvitt kakerlakker i en leilighet. Måter å bekjempe kakerlakker, folkemedisiner

Bekjempelse av disse seige insektene er vanskelig, men nødvendig. Selv om den universelle måten å kjempe på gjør det selv med denne ulykken, nei, du kan fortsatt velge mellom flere, avhengig av dine preferanser og med tanke på alle fordeler eller ulemper med noen av dem.

Omfattende måter å bekjempe kakerlakker i en leilighet

Utseendet til kakerlakker blir lettere av visse grunner som først må elimineres. Tross alt vil ingen mirakelkur hjelpe hvis forholdene for deres utseende forblir gunstige. Og utseendet på kakerlakker blir lettere av:

 • søppel
 • matavfall
 • rennende og akkumulerende vann
 • skitt i hjørnene

I et ord – uhygieniske forhold. Men renslighet, som er nøkkelen til helse, forhindrer samtidig at kakerlakker yngler – de har tross alt ingenting å spise eller drikke. Gjør derfor en generell rengjøring før du bruker et produkt:

 • fjern alt smuss og støv
 • lukk opp sprekker og lim tapetet
 • bytte gulvlister
 • vask av fettfilmen fra gulvet – en matkilde for insekter
 • lagring av mat i forseglet emballasje
 • ikke la beholdere med vann, juice og andre væsker stå over natten
 • vask oppvasken etter å ha spist, ikke før

Ja, denne metoden tar tid og mye innsats, mens resultatet må vente lenge – opptil tre måneder. Derfor, sammen med “rensende” tiltak bør brukes og kjemiske midler for eksponering for insekter. Bare med en slik integrert tilnærming kan du bli kvitt kakerlakker på ganske kort tid..

Les også: Hvordan håndtere føflekker i landet

Raske hjemmekontrollmetoder for kakerlakker

Raske hjemmekontrollmetoder for kakerlakker

Slike metoder er konvensjonelt delt inn i fire grupper:

1. Påføring av insektmidler

2. Kontakt skadedyrbekjempelsestjenesten

3. Metode for frysing av insekter

4. Bruk av giftig agn eller felle

Hvordan håndtere kakerlakker med egne hender

Vurder fordeler og ulemper ved hver metode

Når du bruker insektmidler, bør du lese instruksjonene nøye – tross alt kan de skade mennesker og kjæledyr og til og med innendørs planter. Men hvem som helst kan bruke det riktige verktøyet, uavhengig av årstid..

Skadedyrbekjempelsestjenesten bekjemper insekter veldig effektivt, raskt og ufarlig for andre. Men de bruker tjenestene sine veldig sjelden og bare i kritiske tilfeller, som er “skylden” for de høye kostnadene ved samtalen. For eksempel, for å bli kvitt kakerlakker i en ett -roms leilighet i Moskva, må du betale 2500 rubler, i regionene litt mindre – innen 1600 rubler. Selvfølgelig er det mye lettere for organisasjonen å ringe skadedyrbekjempelsestjenesten, men kampen hjemme viser seg å være noe overhead..

Skadedyrbekjempelsestjenesten bekjemper insekter veldig effektivt, raskt og ufarlig for andre

Frysing av kakerlakker er den raskeste, mest lønnsomme og billigste måten, dessuten er det hundre prosent miljøvennlig. Dette krever riktignok vinter og skikkelig hard frost. I tillegg, med denne metoden, er det en trussel om å tine varmesystemet, som følge av at rør kan sprekke. Men selv med mild frost og underlagt en integrert tilnærming, vil frysende insekter bære frukt..

Giftig agn er bare effektivt for “ubudne gjester” eller enkeltpersoner som ved et uhell dukket opp i leiligheten – for eksempel brakt med mat fra butikken. Samt feller og frastøtende midler som brukes som et forebyggende tiltak.

Du kan ødelegge kakerlakker fysisk – med en tøffel eller noe annet passende, men det tar lang tid og krever litt dyktighet. Det er mange populære metoder, men de er arbeidskrevende og noen ganger ikke veldig effektive. Så hvis du må bekjempe kakerlakker i en leilighet, studer velprøvde metoder og verktøy..

Effektive kjemiske metoder mot kakerlakker

Moderne husinsektmidler har egenskaper som tidligere ble ansett som helt inkompatible. Forgjengerne deres var vanligvis ment å bli spist av insekter. Og “etterkommerne” kan bare forgifte insekter ved å inhalere dem. Samtidig kombineres slik effektivitet med sikkerhet for innbyggerne i huset – midlene er ufarlige. Derfor brukes insektmidler nesten overalt..

Samtidig kombineres slik effektivitet med sikkerhet for innbyggerne i huset - midlene er ufarlige

Disse stoffene er delt inn i følgende grupper:

 • Gel er den mest populære formen
 • Aerosolpreparater, hvis hovedfordel regnes som eksponeringshastigheten for insekter
 • Pulver eller støv, som de pleide å kalle dem, er en krysning mellom de to første gruppene.
 • Blyanter er det billigste verktøyet
 • Hjemmelagde giftige blandinger – de minst effektive og mest tidkrevende å bruke

Vurder fordelene og ulempene med hver av dem..

Bruk av geler krever ikke behandling av hele området i rommet med fjerning av beboere. Den plasseres i små dråper på steder som er attraktive for kakerlakker, noe som ikke krever brudd på livsstilen, siden gelene er trygge for mennesker og dyr. I dette tilfellet kan en dråpe av produktet ødelegge opptil fem hundre insekter..

Det vil ta mye tid å ødelegge kakerlakker – flere uker. Men de er rimelige, og du må ikke bruke mer enn to hundre rubler for en to-roms leilighet. Metoden er god for å kontrollere kakerlakker på herberger. De mest populære gelene er Raptor, Domovoy, Fas, Globol, Shturm..

Aerosoler fungerer ikke bare effektivt, men også raskt. Fullt behandlet leilighet vil være fri for insekter innen få timer

Aerosoler fungerer ikke bare effektivt, men også raskt. En fullt behandlet leilighet vil være fri for insekter i løpet av få timer. Ubehag – alle må kastes ut av det, både mennesker og dyr. Kompleksiteten i bruken av disse stoffene forverres i tillegg av den høye prisen. Aerosolpreparater inkluderer “Bøddel”, “Tetrix”, “Combat”, “Fufanon”, “Raid”.

Pulver eller støv befinner seg mellom de to første gruppene – de er relativt rimelige og tillater ikke at beboere blir kastet ut av leiligheten, men det tar en viss tid før resultatet vises. Disse inkluderer “Clean House”, “Raptor”, “Brownie”, “Pyrethrum”.

Sannsynligvis husker mange mennesker støv, eller DDT, et insektmiddel som har blitt det mest beryktede i verden. Når de brukte det, tok de vanligvis en ferie, dro med barn og dyr, og forvitret deretter den ubehagelige lukten lenge.

Blyanter, den mest populære i dag er “Mashenka”, er ganske billige – for 100 rubler kan du ødelegge alle kakerlakkene i huset. De er effektive, men du må være tålmodig og forsiktig når du bruker dem..

Folkemedisiner, ved nærmere undersøkelse, viser seg å være svært kostbare både i økonomi og i tide. Tross alt må du elte mel, tilsette egg, sukker, vanilje og borsyre eller boraks. Tenk – du har tid og penger til dette. Bedre bruk insektmidler – både effektivt og raskt. Og til slutt er det også billigere.

Hver av de ovennevnte midler har nok fordeler. Men det er andre metoder for å håndtere kakerlakker, om enn med ulemper, men sammen med dem og effektivitet..

Folkemetodene for å bekjempe kakerlakker er kontroversielle.

Dypfryser – som i Sibir

Folkemetodene for å bekjempe kakerlakker er kontroversielle. Imidlertid er frysing kanskje den mest effektive metoden av alle. Dessuten kjemper han ikke bare med voksne, men også med egg. Og fryser alle uønskede “mustachioed leietakere” helt. I utgangspunktet brukes denne metoden i sommerhytter og på landsbygda..

En ting kreves for ham – frost minst minus 8 grader Celsius, resten er mer enn enkelt:

• fjerne fra leiligheten alle som ikke tåler frost, inkludert planter

• pakk opp batterier og vannrør

• åpne vinduene og slipp frosten inn i huset

• forlate rommet hele dagen med lukkede dører

• lukk deretter vinduene, vent på at leiligheten blir varm – eller ikke vent, men begynn umiddelbart å rengjøre og feie de “falt” kakerlakker

Denne metoden krever forsiktighet, da varmesystemet kan bli forstyrret. Og kakerlakker tåler frost opp til åtte grader, så det er bedre å vente på at termometeret faller utover dette merket.

Dessverre kan ikke alle regioner bruke denne metoden. Men i klimasonen der det er frost, vil denne metoden være en reell redning fra “mustachioed leietakere”, spesielt hvis de ønsket å flytte inn i et privat hus.

Bruk av fysisk makt, feller

Bruk av fysisk makt, feller

Denne metoden inkluderer enhver fysisk effekt på insekter – å drepe dem med tøffel, kost, fluematter eller mer moderne – en støvsuger. Imidlertid vil effekten være veldig liten med store strømforbruk. Når de som bekjemper kakerlakker gjennom slike metoder blir desperate, forstår de – det er på tide å få et insektmiddel. Samtidig glemmer vi at bruk av feller også refererer til fysiske metoder for å bekjempe skadelige kakerlakker.

Prinsippet for drift av fellen mot kakerlakker er enkelt – kakerlakken løper til en fristende lukt og holder seg til den spesielle klebebåndet som ligger i den. Duften av sjokolade eller vanilje er behagelig ikke bare for oss, men også for disse skadedyrene.

DIY kakerlakkfelle, video

Kakerlakker er røde – de vanligste og vanligste og svarte. For den første sorten kan du kjøpe kinesiske feller, men for den andre passer de ikke i skala – de er for små for svarte kakerlakker. Så denne metoden har begrensninger..

Det skal huskes at feller ikke helt kan kvitte leiligheter med insekter. De vil bare ikke tillate nye “gjester” å komme inn i boarealet ditt fra naboer. Involver dem i kampen – mer kan oppnås ved felles innsats. Tross alt, hvis noens kakerlakker “lodge” konstant, vil kampen mot dem bli langvarig.

Relatert video: Hjemmemedisiner for kakerlakker

En annen måte å kjempe på

Og viktigst av alt – ikke skape forutsetninger for det “søte livet” til kakerlakker i hjemmet ditt – ellers vil de alltid komme tilbake, siden de en gang likte det så godt med deg. Bedre å like leiligheten du liker.