Hvordan vaske joggesko i en vaskemaskin

Vask joggesko i vaskemaskinen, hvordan du vasker den riktig

Folk som lever en aktiv livsstil anser joggesko som deres viktigste sko. Naturligvis varer ingenting for alltid, og å kjøre en sko fører til uunngåelig slitasje. Men riktig pleie kan forlenge levetiden til enhver sko i lang tid, og joggesko er intet unntak. Begrepet “riktig pleie” inkluderer også skikkelig vask, fordi forurensning er den primære fienden for sko, og dette påvirker ikke bare utseendet. Denne artikkelen vil diskutere hvordan du rengjør favoritt joggeskoene dine skitt og hvordan du best vasker dem i en vaskemaskin med egne hender.

Hvordan vaske joggesko riktig i en vaskemaskin

Er det mulig å vaske joggesko?

Det sier seg selv at joggesko, som alle andre sko, trenger konstant daglig pleie. Vi snakker om relativt liten rengjøring av støv eller tørket smuss. Og før eller siden kommer øyeblikket for den store vasken.

Den vanligste måten å vaske joggeskoene på er med en børste og en skål med vann og pulver. Dette er en lang og vanskelig prosess, og ikke alltid effektiv. Siden det ofte er umulig å presse ut tilstrekkelig mengde fuktighet slik at tørketiden ikke trekker ut i flere tiår. En vaskemaskin regnes som en av de vanligste typer husholdningsapparater. Og selvfølgelig modnes ideen om å bruke mekanisk arbeidskraft i stedet for eget. Men hvordan vil joggeskoene dine reagere på vask i en automatisk maskin? Er de i stand til å overleve vasken i trommelen, eller etter å ha prøvd å rense smusset fra favorittskoene, må de tømme lommeboken for et nytt par?

For det første er det relevant å finne ut hva som er joggesko? Hvordan risikerer du å velge en automatisk vask? Sportssko i dag er laget av følgende materialer:

 • Tekstil;
 • Lær;
 • Semsket skinn;

Naturligvis har hvert materiale kvaliteter som bare er karakteristiske for det, men det er generelle bestemmelser. Ofte er joggesko sko med gummisåler eller polypropylensåler, lær (lær), semsket skinn eller stoff “topp” og et ekstra vevd lag, som er plassert inne i joggesko og spiller rollen som et fôr.

Når du har utsatt joggesko for vask i trommelen på en automatisk maskin, risikerer du at skoene mister formen, deformeres og klistrer seg av. Det er viktig å omgå disse problemene..

Mange produsenter av joggesko og vaskemaskiner er sterkt imot å vaske den første i den andre. Og de plasserer bevisst denne informasjonen på det mest fremtredende stedet for produktene sine. Men en slave vil ikke være en slave hvis han ikke ignorerer et par tre forbud eller regler. Som de sier her, den russiske ånden … Og det er pålitelig informasjon innhentet empirisk om at joggesko kan vaskes i en automatisk maskin, men likevel må noen regler overholdes i dette tilfellet.

Husk at vaskeresultatet er vanskelig å forutsi for modeller som ikke er av kvalitetsprodukter. En produsent ved navn Kina refererer naturligvis til en ikke -verifisert produsent. Selv om … ikke verdt å være radikal i denne saken.

Foreløpig klargjøring av sko til vask

Foreløpig klargjøring av sko til vask

Før du starter vaskeprosedyren i den automatiske maskinen, må joggeskoene være godt forberedt..

 • Gjennomsiktig smuss må fjernes før vask. Klumper av tørket gjørme, småstein som sitter fast i beskytterne og grener og blader på samme sted, må plukkes ut ved hjelp av en langstrakt gjenstand. En strikkepinne, en fyrstikk, en tannpirker vil vise seg perfekt i dette. På slutten. Prosessene ovenfor skyll joggeskoene under rennende vann fra springen.
 • Du kan suge skoene dine i en løsning av vann og pulver i flere timer. Forresten, denne operasjonen vil ikke bare hjelpe til med å vaske skoene bedre, men også for å kontrollere motstanden mot vann. Hvis skoene ikke mister formen og ikke varmes opp i sømmene, kan du prøve en mer aggressiv vask..
 • Fjern blonder og innleggssåler. De må vaskes separat. Hvis innersålen er ett stykke med selve skoen, kan du la den stå.
 • Ta en titt på joggeskoene dine, hvis det er betydelig skade, skumgummi er synlig, en søm har gått fra hverandre, vil rotasjon i trommelen på vaskemaskinen bare øke hullene, derfor er det bedre å avstå fra å vaske. Reflekser og andre klistremerker på oversiden kan også lett løsne, så vær forberedt. Den gode nyheten er at de enkelt kan settes på plass igjen med superlim..
 • Det anbefales å bruke en spesiell pose til vask av joggesko. Men hvis det ikke er noen i husholdningen, kan den enkelt og uten tap byttes ut med en vanlig stoff eller, generelt, bruke en gammel putetrekk. Det vil også være nyttig å sette filler i trommelen på skrivemaskinen, som har et teknisk formål i husholdningen, for eksempel for å tørke støv eller filler for å fjerne lett smuss fra skooverflaten. Ekstra vekt i trommelen vil bidra til å tørke bort smuss fra joggeskoens overflate, og joggeskoene selv vil slå mindre mot trommelen..
 • Små deler (reflekser, små dekorative detaljer) som skilles fra joggeskoene under vask og trekkes ned i avløpet kan skade vaskemaskinen selv.
 • Ikke vask naturskinn og semsket sneakers i en automatisk maskin. Ekte skinn vil ikke tilgi deg en så grov og rikelig effekt av vann og vaskemiddel på deg selv. Som et resultat risikerer du å ikke få noe som ligner dine favorittsko eksternt..

Regler for vaskeprosessen i en skrivemaskin – automatisk

Noen produsenter utstyrer sine produkter med en skovaskfunksjon. Hvis maskinen din er en av dem, er det helt greit, og hvis ikke, ikke bli opprørt. Bare les reglene nedenfor:

 • Ikke vask mer enn to par om gangen. Unnlatelse av å overholde denne regelen kan resultere i knust glass på maskindøren eller ubalanse når den slippes, noe som vil påvirke maskinens stabilitet..
 • Legg joggeskoene i en klutpose og deretter inn i trommelen på den automatiske maskinen. Definer en vaskesyklus som delikat. I dette tilfellet bør temperaturen ikke overstige 40 grader Celsius. Høyere temperaturer kan ha en skadelig effekt på skoene dine, følge med deformasjon og peeling og også vaske av malingen.
 • Mengden vaskemiddel bør tilsettes akkurat så mye som du ville brukt i en vanlig vask. I noen tilfeller kan det være ufullstendig oppløsning av vaskemiddelkornene eller duften. I fremtiden vil uoppløste korn legge seg på skoene, og det vil være ganske vanskelig å skylle dem ut. Derfor bør du bruke et flytende pulver (kan byttes ut med oppvaskmiddel eller såpe). Det er også en god måte å takle lukten på, eller rettere sagt, med mikroorganismer som uunngåelig legger seg på sko og provoserer forskjellige lukt. For å gjøre dette må du rive en tilstrekkelig mengde vaskesåpe og helle den med en relativt stor mengde vann, og deretter koke opp over lav varme. Hell den resulterende blandingen i vaskemiddelbrettet.
 • Hvis joggeskoene dine er hvite, er det nyttig å legge til en liten mengde produkt for hvite stoffer. Og ikke vask de hvite joggeskoene med flerfargede stoffer. Det kan felle og så kan du trygt si farvel til hvite joggesko.
 • Hvis du bare legger en joggesko i vaskemaskinens trommel, er det nyttig å slå av sentrifugerings- og stryke- eller tørkefunksjonene. Under disse prosessene kan joggeskoene dine lett deformeres og påvirke lagrene til vaskemaskinen..
 • Men hvis du har tilsatt en viss mengde stoff til trommelen, kan du trygt la sentrifugeringsfunksjonen være på. Stoffet vil spille godt som en pute.

Det er et lite triks. Hvis du ikke har funnet noe som passer for rollen som en vaskepose, men du har skitne jeans, kan du skyve dem på en joggesko i en tom pose. Du trenger bare å være sikker på at jeansene ikke falmer. Siden sneakeren uunngåelig vil ta på seg en skitten nyanse som det er umulig å slå. Det sier seg selv at det er sterkt motløs å vaske hvite joggesko på denne måten, selv når du er trygg på de gamle, gode jeansene dine..

Slik tørker du joggeskoene dine

Slik tørker du joggeskoene dine

Det viser seg at det er bare halve kampen å vaske joggeskoene. Hvis du tørker joggeskoene feil, selv om de ikke har blitt vasket med en maskin, kan du få et katastrofalt resultat. Sko bør også tørkes i henhold til reglene, slik at det i fremtiden ikke er nødvendig å kaste ut sko som har blitt ubrukelige..

Tørking bør utføres ved omtrent 20-25 grader. Direkte sollys, varmt batteri eller annen aggressiv varme er ikke tillatt.

Bruk vanlig papir for å øke tørkeprosessen. Bare fyll hver sko med nok papir. Dette vil la skoene tørke raskere og beholde sin opprinnelige form. Til dette formålet, bruk gjerne rent kontorpapir, toalett eller tørkepapir. Kast avispapir og papir som allerede har trykt tekst. De fleste malinger er vannbårne og vil reagere lett med fuktige sko. Prestasjonene i vaskeprosessen vil uopprettelig gå tapt.

Det er nødvendig å bytte vått papir med tørt regelmessig. Ellers blir tørkeprosessen bare forsinket..

Naturligvis vil vaskens regelmessighet direkte avhenge av tidspunktet for bruk av skoen. Nå vet du hvordan du gjør en generell rengjøring av favorittskoene dine, og derfor ikke vær redd for å gå i joggeskoene dine, selv til tross for advarsler fra meteorologer. Men du bør alltid huske på at det heller ikke er verdt å misbruke vask..

Se videoen: Lære å vaske joggesko ordentlig

Vi håper oppriktig at våre nyttige tips vil passe deg..