Når vi feirer ortodokse spa i Russland

spa i 2018 honning eple nøtt

Tradisjonelt vil spaene i 2018 bli feiret: honning, eple, mutter. Ortodokse kristne feirer disse høytidene hvert år. Etter å ha blitt en tradisjon, kombinerer den tredje frelseren folke- og ortodokse høytider, overgangen fra sommer til høst.

Hvor kom navnet Spa fra?

Den stammer fra slaver, med dåpen i Rus, da Jesus Kristus ble kalt Frelseren (kort sagt Frelser), gikk ferien inn i kirkekalenderen i august – måneden. Tidsbestemte 3 spa til tre høstdatoer – honning, epler og nøtter, samt til visse kirkedater.

Helligdager.

Fra år til år feires spaene på de samme datoene, og i år vil ikke være noe unntak:

  • 14. august blir Honey.
  • 19. august – Apple.
  • 29. august – Mutter.

spa i 2018 honning eple nøtt

Kjære frelser

Hvilken dato feires honningfrelsen i 2018? Denne datoen er 14. august. Det antas at honning allerede har modnet nok til innsamling og høsting om vinteren. Før det, ifølge tradisjonen, bør det ikke spises, og etter innvielse i kirken på Helligdags frelsers fest er det allerede mulig.

Han kalles også Macovey. Valmue modnes også i disse tallene, men i kirketradisjonen kommer dette navnet fra de syv martyrene i Det gamle testamente – Makoveev.

Og det kalles også Frelseren på vannet. Igjen, tradisjonelt, blir brønnene rengjort og klargjort for vinteren. Og i åpne reservoarer er det ifølge legender ikke lenger mulig å svømme.

Apple Spa

Hvis du lurer på hvilken dato Apple lagret i 2018, inneholder denne artikkelen også denne informasjonen. Det ble en gang feiret som den første Frelser. Epler ble allerede sunget i sin helhet i hagene, og vertinnene høstet dem aktivt for vinteren. De måtte også først innvies i kirken ved festgudstjenesten, og først da brukes til mat eller til forberedelser..

I det gamle Russland, før denne Frelseren – 19. august – spiste de ingenting annet enn agurker, alle grønnsaker og frukt begynte å bli konsumert aktivt først etter 19. august.

spa i 2018 honning eple nøtt

Nut Spa

Og nå er det på tide å samle nøtter og høste dem for vinteren. Det kalles også Khlebny, på samme dato, som regel er hovedarbeidet med høsting av korn også i gang for vinteren. Og han har et annet navn – Frelser på lerret – høstmesser begynte, hvor du kunne kjøpe tråder og tekstiler. Og etter denne perioden ble høsten ansett som allerede kommet.

Endelig

Takket være denne artikkelen kan du finne ut om når spaene i 2018. Feir disse høytidene ærbødig, og da vil Guds nåde gi deg lykke til.