Hemmeligheter ved valg av juletre

hvordan velge en gran til det nye året

Juletreet er hovedattributtet til nyttårsferien. Med sitt utseende dukker det umiddelbart opp en feststemning hos både barn og voksne. Nå er det et valg – å kjøpe hjem et levende juletre eller furu, i tillegg til deres kunstige kolleger. Videre er analoger ofte overlegne i skjønnhet enn naturlige trær. Hva er hemmelighetene til det riktige valget og hvilket alternativ du skal velge? Nå vil vi avsløre for deg et øyeblikk som vi håper vil hjelpe deg med å bestemme.

Plasser et levende eller kunstig tre hjemme

Her velger vi et juletre til nyttår. Vår informasjon vil tillate deg å ta et valg til fordel for et godt alternativ. Mange mennesker kan ikke bestemme hvilken gran de skal ha – levende eller kunstig. Begge alternativene har sine fordeler og ulemper..

Et levende tre lukter selvfølgelig som nåler, men da må du samle disse nålene fra gulvet og opprettholde et konstant mikroklima for juletreet slik at det varer lenger – tilsett vann, tilsett gjødsel, sukker, glyserin jorden. Og hvert år må den kjøpes på en ny måte. Hvis du har et privat hus \ hytte, kan du ganske enkelt plante en levende gran på stedet og dekorere den hvert år.

Det kunstige treet vil selvfølgelig spare deg for penger på det årlige kjøpet av symbolet for det nye året, så det vil vare i flere år. Nå produserer industrien slike trær for enhver smak, farge og størrelse. De ser selvfølgelig mye vakrere og mer elegante ut enn de levende, og for duften i et rom med et kunstig juletre kan du henge flere levende feier fra gran- eller furutasser. Og det kommer en lukt, og det blir mye lettere å fjerne nålene bak dem senere, og det er ingen problemer med å kaste dem ut etter ferien. Og på denne måten vil du spare minst ett ungt juletre fra å bli hugget.

Beste tiden å kjøpe

Vi kjøper et juletre fra det øyeblikket juletermarkedene begynner å fungere. Tross alt er det fortsatt mer valg der, og prisene er fortsatt rimelige. Nærmere ferien og valget blir mindre, og prisene står ikke stille. Dette gjelder levende trær.

Som regel er det minst en uke før ferien. Hvis du umiddelbart legger juletreet i et varmt rom, vil halvåret av nålene forbli der på nyåret. Vær derfor tålmodig, og uansett hvordan du vil kle den med en gang, legg den på balkongen for øyeblikket eller la den stå på en kald veranda. Men et par dager før ferien kan du allerede kle deg ut.

For de som er veldig økonomiske, er det et alternativ – du kan kjøpe et juletre noen timer før nyttår, på dette tidspunktet kan restene selges til rimelige priser, men valget vil allerede være fra restene, og du er usannsynlig å få det du ønsker.

kjøpe et fiskebein

Et godt valg

Den første regelen er ikke å sette et høyt og omfangsrikt tre i et lite rom med lav takhøyde. Et slikt tre vil være for omfangsrikt og vil ta all plassen. Det forstyrrer ikke passasjen, og hvis det er små barn eller kjæledyr i leiligheten, kan en lokal katastrofe skje..

Vi ser nærmere på forholdene dine – hvis et tre er planlagt i hjørnet – ta gjerne et asymmetrisk, ensidig tre, det vil passe perfekt inn i hjørnet og dets asymmetri vil ikke merkes. Men i et romslig rom, hvis du planlegger et juletre i sentrum med mulighet for en runddans, så kjøp gjerne et symmetrisk og frodig tre.

Nå til juletreets utseende:

 • Grenene skal være grønne, faste og ikke knekke. Hvis de bryter med et smell, er treet allerede tørt, spesielt siden det ikke vil vare lenge med deg..
 • Hvis juletreet ikke lukter av noe, selv om du spesifikt snuste på det, bør du ikke kjøpe det.
 • Vær oppmerksom på trestammen – den må være fri for mugg, mugg eller annen skade. Hvis diameteren er mindre enn 6 cm, er dette et skrøpelig tre som ikke når parametrene til en åtteåring, som vanligvis kuttes ned for salg. Den skal veie 5-7 kg., I høyden – omtrent en og en halv meter.

Løft treet opp og senk det litt, slik at det treffer bakken med et sagkutt. Hvis sagflis ikke faller, er det et vanlig tre, du kan ta det. Nålene i seg selv skal være grønne, lyse og fet, gni den med fingrene, hvis den er tørr, betyr det at den ble kuttet for lenge siden, og den er tørr eller frossen.

Nå er oppgaven din å ta henne hjem trygt og riktig. For å gjøre dette må den pakkes inn i en klut av burlap-type, bindes pent med et tau og transporteres med toppen bak for større sikkerhet for de nedre grenene..

Hvis det er små barn i familien din, sjekk dem for allergier – ta dem med til juletrebasaren, gjerne en lukket type, et sted i paviljongen og gå med dem der en stund. Hvis det ikke er ubehag, er alt i orden.,

Du kan ta et juletre. Hvis du mistenker en allergi, velg et kunstig tre..

Og husk at hvis det er en baby i huset ditt, må du rydde opp under treet hver dag, fordi nåler, skalaer fra stammen, kjegler faller av det.

kjøpe et fiskebein

Velge et furutre

Takket være denne artikkelen kan du lære å velge gran til nyttår. Furu er et mer hardfør tre både når det gjelder transport og når det gjelder ikke lunefullhet, og furunåler er mye lettere å fjerne enn grannåler. Duften fra dem er sterkere, og de ser mer luftige ut, noe som betyr vakker og festlig..

Nålene på furuene holder mye bedre, så det er til og med mulig å justere treet – hvis det er luftig på toppen, men ikke veldig mye fra bunnen, kan du kutte av flere grener ovenfra og feste dem til de tomme plassene nedenfor.

Vinkelregelen forblir den samme som for et juletre – du kan kjøpe et skjevt furutre, men det vil se veldig elegant ut i hjørnet..

Stort utvalg av kunstige trær

I sortimentet av kunstige juletrær vil øynene dine sikkert løpe vilt. I tillegg til forskjellige høyder og arter kan du finne trær med lysdioder eller allerede innebygde kjegler eller leker, med forskjellig sprøyting, fra frost til den mest eksotiske versjonen..

Husk tre regler:

 1. Hvis du tok opp nålene, skulle de ikke forbli i hendene dine..
 2. Et slikt tre skal ikke lukte hardt av kjemi..
 3. Hvis nålene er krøllete, bør de umiddelbart gå tilbake til posisjonen..

Det er bedre å spørre selgere om sertifikater, treet skal være laget av ikke-brannfarlige og giftfrie materialer. I mangel av et sertifikat, tenk nøye over om det er verdt å kjøpe et..

Originale alternativer

Håndlaget og kreativitet er nå høyt verdsatt, så du vil ikke overraske noen med en slags individuell versjon av nyttårstreet fra alt.

 • Noen ganger lager bare baller suspendert i forskjellige høyder en juletrekontur.
 • Trygge juletrær laget av filt eller papir er laget for små barn rett på veggen..
 • Det er også trær festet til taket opp ned.!

hvordan velge et juletre for det nye året

Smykker og farger – hva er på moten nå

I farge – siden det kommende året – på en hvit metallrotte, vil hvitt, sølv, grått, brunt med alle nyanser og kombinasjoner være på høyden av moten. Og du kan dekorere begge deler i den klassiske versjonen, for eksempel bare med baller, eller mer kreativt. Med barn kan du lage hjemmelagde leker i håndlaget stil, du kan bli kreativ med søppelmateriale eller riste bestemoren din på brystet. Pynting med pepperkaker og søtsaker er alltid aktuelt i et hus der det er barn..

Riktig treinstallasjon

Du har lært mye av denne artikkelen. Men for å installere juletreet må du huske noen flere regler:

Et levende tre krever litt forberedelse og omsorg for et lengre opphold i hjemmet ditt. Hvis den ble lagret på gaten til rett tid, bør du ikke umiddelbart bringe den inn i varmen, la den først stå i inngangen eller i gangen.

Etter at treet har varmet opp, må du kutte barken 8-10 cm fra beinet med en kniv og holde den under en kran med en kald strøm, så åpnes nye porer i stammen og stammen begynner å mate. Og hvis du har en for lang krone og må forkortes, så klipp den på skrå, og dekk kuttet med Vishnevskys salve, men lukten kan avbryte den delikate barskinn aromaen, men treet vil vare lenger.

Nå, faktisk, til installasjonen. Du bør ikke sette det i et vanlig kryss, der vil treet raskt tørke ut og begynne å smuldre.

sette fiskebeinet

Det er bedre å legge det i en bøtte med våt sand, vanne det av og til, du kan legge til gjødsel, så kan treet til og med slå rot, og om våren kan det plantes på en tomt eller i en sommerhytte. Men hva bør tilsettes vann eller jord for lengre vitalitet av furu / juletreet:

Løs en aspirintablett i vann og vannet treet.

Løs også opp sitronsyre eller eddiksyre i vann og vannet treet.

Hvis det foruten korset ikke er noen alternativer, pakk deretter fatet med en fille, det vil være mulig å fukte det med en rask.

Hell en liter vann i en bøtte med ren sand, fortynn først glyserinet med gelatin der. Vi planter et juletre der ikke mindre enn 20 cm og kan vannes annenhver dag.

Litt om sikkerhet:

 1. Det er bedre å henge leker uknuselige, heldigvis, nå er deres gode valg. Hvis familien har glassmormors relikvier, er det bedre å henge dem nærmere toppen..
 2. Dekorer ikke treet med stearinlys med åpen ild, nålene lyser opp umiddelbart!.
 3. Plasser et tverrsnitt eller en bøtte med et tre lengre fra varmeapparater, så det ikke tørker lenger.
 4. En luftfukter vil bidra til å opprettholde mikroklimaet av barskogskjønnheter, hvis du har en, flytt den nærmere nyttårstreet. Eller sett en beholder med vann til batteriene, dette kan erstatte luftfukteren.

Forresten, du kan kjøpe et juletre eller furutre direkte i en gryte, med røtter, og så kan du plante det nær hjemmet ditt om våren, og det vil kunne glede familien din i mange, mange år. Det vil til og med være mulig å dekorere det med kranser; om kvelden ser slike dekorerte juletrær veldig imponerende ut. Men vær forsiktig med importerte skjønnheter, de kan ganske enkelt ikke slå rot i stripen vår..