Nyttige egenskaper av honning av ildfisk

Fireweed honning. Fordelaktige funksjoner. Hvordan velge

Fireweed, mer vanlig som Ivan -te, har lenge blitt brukt av våre forfedre som medisin. Den vokser hovedsakelig på ikke-chernozem-land, etter avskoging eller skogbranner. Denne planten har en lys rosa farge, behagelig aroma og gir mye nektar, derfor elsker bier det veldig godt. I denne artikkelen vil du lære om nyttige egenskaper til ildhunn og kan brukes hjemme for behandling og forebygging av ulike sykdommer. Hvis du ikke har et bigård, kan du prøve å samle Ivan -te og brygge blomster og blader, og kjøpe honning på markedet.

Fargen på ildhunn

Ved innsamling av honning får birøkterne en tykk, lett masse med en grønnaktig og noen ganger rosa farge. Honning har en søt og behagelig aroma, som ikke gir etter for duften av blomstene selv. Smaken kan til og med bli verdsatt som sukkerholdig. Etter en kort lagring blir honning tykkere, og fargenyanser forsvinner. På grunn av det høye sukkerinnholdet blir det raskt sukkerbelagt.

Nyttige egenskaper av honning av ildfisk

Fireweed honning har mange fordelaktige egenskaper for mennesker. Den inneholder en stor mengde vitaminer, aminosyrer, antioksidanter. Det har en solingseffekt, er et godt antiseptisk og antiviralt middel. Tilstedeværelsen av grønnsaksukker i det gjør det mulig å bruke det selv for diabetikere av type II. Fireweed honning brukes i kosmetologi, når du besøker et badehus, behandler forskjellige sykdommer.

Fireweed honning har mange fordelaktige egenskaper for mennesker. Den inneholder en stor mengde vitaminer, aminosyrer, antioksidanter. Det har en solingseffekt, er et godt antiseptisk og antiviralt middel.

Bruken av honning i tradisjonell medisin

Fireweed honning har lenge blitt verdsatt og brukt i folkemedisin. På grunn av dets medisinske egenskaper, brukes det mot sykdommer i huden, indre organer og forkjølelse. Når du bruker Fireweed honning:

– lindrer symptomer på forkjølelse og influensa;

– lindrer hevelse og betennelse med laryngitt og andre halssykdommer;

– produserer antiseptiske virkninger ved sykdommer i øvre luftveier;

– med høy surhet og gastritt, omslutter den magen og eliminerer ubehagelige symptomer;

– brukes mot magesår og duodenalsår som et antiinflammatorisk middel;

– styrker veggene i blodårene;

– fyller blod med mikroelementer og vitaminer;

– stabiliserer trykket;

– forbedrer tilstanden med migrene;

– reduserer manifestasjonen av symptomer ved sykdommer i det genitourinære systemet hos menn;

– normaliserer søvn med søvnløshet;

– brukes som beroligende middel for nervøse sammenbrudd og stress;

– når amming øker immuniteten og mettes med en stor mengde vitaminer og mineraler.

Du må bruke honning daglig. For å gjøre dette, rør en teskje honning i et glass varmt vann eller melk. Det er best å drikke på tom mage. Dermed absorberes alle de fordelaktige egenskapene til honning..

Du må bruke honning daglig. For å gjøre dette, rør en teskje honning i et glass varmt vann eller melk. Det er best å drikke på tom mage. Dermed absorberes alle de fordelaktige egenskapene til honning.

Dessuten brukes honning fra ildweed i kosmetologi. Når den påføres som en maske, blir ansiktets hud mer elastisk og elastisk, får en jevn farge og silkeaktighet. Nylig har det blitt lagt til tilberedning av kremer, skrubber og balsam. Og når du utfører badeprosedyrer, påføres de med et tynt lag på huden på kroppen, og etter en stund vaskes de grundig av. Når den påføres huden, renser Fireweed honning porene, strammer dem og gir antiseptiske effekter. Når det dannes sår på huden, brukes det også til desinfeksjon og tidlig helbredelse..

Se videoen: Ivan te honning plante

Fordelene og skadene ved ildhunn

Spesielt forsiktig når du bruker honning, må du være allergisk og unge mødre under amming. Du må starte med en liten dose, og deretter se etter en allergisk reaksjon. Tross alt er honning, spesielt ildvei, et veldig sterkt allergen, det kan forårsake diatese og andre allergiske reaksjoner, inkludert anafylaktisk sjokk. Det er også kontraindisert ved overfølsomhet overfor honning, åpent magesår. Et kontroversielt spørsmål er bruken av honning til scrofula.

Hvordan skille ekte honning fra falsk

Når du velger ildhunn, må du først og fremst ta hensyn til farge, smak og lukt. Den skal være veldig tykk, nesten hvit i fargen med en litt grønnaktig eller rosa farge. Den skal smake veldig søtt og lukte som duften av blomster. Fireweed -honning kandiseres veldig raskt, så det kan komme blodpropper av små korn i den. Når du kjenner disse egenskapene, kan du enkelt velge et ekte og sunt produkt..

Veldig interessant video: Honning på markedet – en eksamen for selgere

Vi håper at vårt råd om hvordan hvordan velge ildhunn, og en beskrivelse av egenskapene var nyttig. På nettstedet vårt svoimi-rukamy.com kan du finne mange interessante artikler, mestre det grunnleggende om forskjellige typer håndarbeid og få nyttige tips.