Biologiske produkter for plantevern mot ulike sykdommer

Biologiske produkter for plantevern mot ulike sykdommer

Biologics bidrar til å forbedre plantedannelse og vekst, øke plantens vitalitet, noe som forbedrer immuniteten. Denne artikkelen vil fortelle deg om legemidlene som virker spesifikt på årsaksmidlene til forskjellige plantesykdommer. Disse stoffene er basert på virus, bakterier og antagonist sopp som kan stoppe utviklingen av skadelige bakterier. Fordelen med disse stoffene er at de er ufarlige for mennesker og kjæledyr..

Selv om disse stoffene er trygge, er det likevel tilrådelig å behandle jorden med EM-løsninger av ditt eget preparat eller kjøpte, for eksempel “Baikal”, “Vostok”, “Shining”, etc. Det er nødvendig å gjenopprette mikroflora i jorda..

Soppdrepende (medisiner for forebygging og behandling av sykdommer) biologiske produkter vil bidra til å utføre forebyggende behandling eller stoppe utviklingen av ulike plantesykdommer.

Typer biologiske produkter for plantevern

Trichodermin (glyokladin)

Sammensetning og bruk. Grunnlaget for stoffet er vitaminene i soppen Trickoderma Lignorum. Dette preparatet kan brukes til å behandle frø før såing. Konsentrasjonen av stoffet er 2%, og når du forbereder planting for frø, tilsettes en løsning til brønnene med en hastighet på opptil 4 ml per plante. I de første dagene i den tredje uken blir de behandlet med en 1% løsning gjennom hele sesongen.

Handling. Nederlaget til forskjellige grønnsaker med sykdommer som hvit, tørr, grå og rotrot, helminthosporose, sen rødme, dunete mugg og mugg, etc. Samtidig deltar stoffet i prosessene for nedbrytning av jord, mens det forbedres, og beriker det med nyttige stoffer. Dette fører igjen til stimulering av plantevekst, samtidig som de øker deres motstand mot sykdommer. Når du bruker dette stoffet, øker utbyttet av agurker, tomater, paprika og andre hageavlinger..

Planriz (Rizoplan)

Sammensetning og anvendelse. Preparatet inneholder bakterier som lever i jorden av en spesiell stamme av Pseudomonas fluorecsens. Den er beregnet på profylaktisk behandling av planter med en 0,5% løsning i begynnelsen av hver tredje uke. Brukes til å beskytte frø før såing med 1% løsning (for en dag) eller tilsetning av 0,5 ml til hver brønn under planting.

Handling. Den har egenskapen til å stoppe utviklingen av sopp- eller bakteriepatogener, for eksempel forskjellige typer råte eller mugg, bakteriose, septoria, brun rust, etc. Gir et drivkraft for utvikling av grønnsaks- og bæravlinger, så vel som for deres vekst, eliminerer konsekvensene av brudd på flerfeltet.

Pentaphage C

Sammensetning og anvendelse. Preparatet inneholder fullverdige viruspartikler, som består av bakterielle patogener fra fem stammer. Typen av disse stammene er en kilde til naturlige kjemikalier (BAS), i tillegg til stoffer som forårsaker en sykdom som kalles bakteriekreft. Det brukes i henhold til oppskriften, avhengig av den spesifikke typen planteskader og mot et bestemt patogen.

Handling. Bruk av stoffet reduserer sannsynligheten for bakteriell kreft i frukttrær, vinkelflekker og perforert flekk av steinfrukt. Produktet er effektivt mot lesjoner med mugg eller skorpe, samt pockmarkert og bakterielt flekk. Dette øker kvaliteten på avlingen og mengden..

Fitolavin

Sammensetning og anvendelse. Phytobacteriomycin er grunnlaget for virkestoffet. Dette er en samling antibiotika – streptotricin, isolert fra sopp. Den brukes både i åpen mark og i drivhus. Konsentrasjonen velges basert på en bestemt type sykdom og en bestemt type plante.

Handling. Effekten av stoffet manifesteres i tilfeller av plantelesjoner av soppsykdommer og bakterielle sykdommer som skorpe eller råte eller fusarium, antraknose, samt bakteriekreft, etc. Dens anvendelsesområde strekker seg til beskyttelse av grønnsaker og trær, som samt forskjellige busker.

Pharmayod

Sammensetning og anvendelse. Jodbasert preparat. Designet for sprøyting av forskjellige planter. For 10 liter vann, ta en teskje og rør.

Handling. Skiller en sterk effekt mot forskjellige typer mikrober, bakterier og fytopatogene virus. Med en økning i konsentrasjon er den i stand til å stoppe utviklingen av soppsykdommer. Legemidlet Pharmayod kan brukes til å behandle trær, forskjellige busker, roser og hageavlinger. Det er mye brukt for å beskytte tomater mot tobakkmosaikkskader, hjerteformet bakteriell nekrose, samt for å beskytte gresskarfrø og for å beskytte agurker.

Fitosporin M.

Sammensetning og anvendelse. Bacillus subtilis 26D – er den viktigste aktive ingrediensen. Planter sprøytes med dette preparatet. Plantene blir vannet med den. Før du planter frø, knoller, stiklinger, kan de dynkes i preparatet. Før du planter forskjellige planter, er det tilrådelig å behandle jord og kompost med dette preparatet. Påføringsmetoden er angitt i instruksjonene..

Handling. Fitosporin er i stand til å stoppe utviklingen av en rekke sopp- og bakteriesykdommer. De er sen rødme eller visning, skorpe og fusarium, forskjellige råte og brun rust, støvflekker, dette inkluderer også Alternaria og Septoria, etc..

Gamair (bakteriedrepende middel)

Sammensetning og anvendelse. En løsning av dette stoffet brukes når sprøyting eller vanning av planter. For å øke effekten, bør 1 ml flytende såpe tilsettes løsningen..

Handling. Det er et effektivt stoff. Den brukes til å bekjempe slike plantesykdommer som: ulike råte-, skorpe- og bakteriekreft, sen rødme, fusarium, nekrose og bakteriell brenning, etc..

Alirin B (Bio-soppdrepende middel)

Sammensetning og anvendelse. Preparatet inneholder VI3R-10, titer 109 CFU / g. Du finner emballasje med piller og emballasje med pulver. Det brukes til vanning (for dette fortynnes 2 tabletter i 10 liter vann). Det anbefales å tilsette 1 ml flytende såpe for større effekt.

Handling. Aktivt mot soppsykdommer og deres varianter, som hemmer utviklingen. Disse kan være følgende sykdommer: sen rødme, alternaria, rhizoctonis, ulike råte, skorpe og cercospora og mange andre. I tillegg har det en gunstig effekt på produktiviteten, øker kvaliteten på frukt, samtidig som det reduserer nivået av nitrater. Nøytraliserer effekten av forskjellige kjemikalier som ble brukt i prosessen med å dyrke forskjellige avlinger.

Dette er de såkalte høyt spesialiserte preparatene for soppdrepende virkning, designet for å bekjempe forskjellige sykdommer. Sammen med dem er det mulig å merke seg “Gaupsin”, som er i stand til å gi planter beskyttelse mot skadedyr og forskjellige sykdommer. Den viktigste aktive farmasøytiske ingrediensen er en bakteriestamme som tilhører Pseudomonas aureofaciens IMV2637 -gruppen. Legemidlet er tilpasset for å undertrykke utviklingen av soppsykdommer og deres varianter, og beskytter også fruktbusker, trær mot invasjon av skadedyr.

Biologiske midler for å beskytte hageplanter mot skadedyr (video)

Biologiske for å beskytte hageplanter mot skadedyr ✅ Sommerhyttehage og grønnsakshage med HitsadBiologiske for å beskytte hageplanter mot skadedyr ✅ Sommerhyttehage og grønnsakshage med Hitsad