Nyremide på rips: hvordan man håndterer

Nyremide på rips: hvordan man håndterer

En av skadedyrene på ripsbusker er en ganske vanlig nyremide. Det er vanskelig å kjempe med ham, akkurat som med en annen skadedyrsglas. Mange gartnere har lenge blitt enige om hans tilstedeværelse og tror at det er umulig å ødelegge dette skadedyret..

Denne oppfatningen er misvisende. Det er fullt mulig å redusere tilstedeværelsen av midd til et minimum og til og med bli kvitt skadedyret helt. Flåttkontrollmetoder er forebygging og behandling av ripsbusker med og uten kjemikalier..

Ripsnyremitt

Nyremiden legger seg i nyrene på ripsen mellom vekten, i nyren formerer den seg og lever av saften av ripsen.

Dette skadedyret er veldig vanlig, det finnes i nesten alle sommerhytter. Dens viktigste habitater er den midtre sonen i Russland. Svært få mennesker kan imidlertid se den på grunn av den lille størrelsen. Nyremiden legger seg i nyrene på ripsen mellom vekten, i nyrene formerer den seg og lever av saften av ripsen. Det er vanskelig å se med det blotte øye på grunn av sin mikroskopiske størrelse..

Flåttspytt har en ødeleggende effekt på ripsknoppen. Fra den svulmer nyrene, prosessen med å løsne den begynner, og den øker sterkt i størrelse, blir nesten lik en ball. Mange generasjoner av skadedyr lever i en knopp. Når det blir trangt for dem, flytter unge individer til andre ripsknopper. Dermed sprer midd seg aktivt og ødelegger flere og flere knopper av ripsbusken. Som et resultat er det på ripsbusken færre og færre grener som kan bære frukt..

Skadedyr flytter til nye grener av rips i perioden med knoppforlengelse, og denne perioden varer i nesten en måned. Det er det mest egnet for å kjempe for å ødelegge dem, siden flåtten fortsatt er veldig sårbar på dette tidspunktet..

Hvordan håndtere nyremider uten kjemikalier

Hvordan håndtere nyremider uten kjemikalier

For å ødelegge skadedyret av rips kan du bruke forskjellige metoder uten å ty til kjemikalier. Disse metodene inkluderer:

Mekanisk metode for å håndtere flått

Før bladene vises på busken, må alle oppblåste knopper på ripsene kuttes og ødelegges ved brenning. I dette tilfellet må man være ekstremt forsiktig så man ikke forveksler og ikke ødelegger knoppene med fargen. Etter å ha samlet knoppene med midd, må ripsbusken skylles med vanlig kokende vann, du kan vanne den med en enkel vannkanne. Dette må gjøres for å ødelegge skadedyrene som er igjen utenfor nyrene. Hvis det er flere ripsbusker på stedet, vil denne prosedyren ta mye tid. Ved mangel på tid i kampen mot flått kan du bruke en annen metode..

Bruk av biologiske midler

Når blader og blomsterstander vises på ripsbusker, er det nødvendig å spraye buskene med biologiske midler designet spesielt for skadedyrbekjempelse. Disse midlene inkluderer Fitoverm, Bitoxibacillin, Aktofit og andre legemidler. Busker behandles 3 ganger med et intervall på 7 dager.

Den største effekten ved ødeleggelse av skadedyr med biologiske preparater oppnås bare i den varme årstiden. Siden rips blir grønne tidlig nok, i perioden med frost og regn, vil effekten av stoffene reduseres.

Bearbeiding av ripsbusker i kaldt vær kan gjøres med hvitløk i stedet for biologiske midler. For å gjøre dette, knus 100 gram hvitløk. Fortynn den deretter godt i 10 liter vann. Det anbefales å bruke løsningen umiddelbart etter tilberedning..

Radikal beskjæring av busker

Ved å bruke denne metoden må du kutte ut alle grener som er infisert med et kryss til basen. Etter hvert danner unge skudd en ny ripsbuske. Veksten må overvåkes nøye, og i tilfelle nyre som er infisert med en myte, skal de umiddelbart ødelegges..

Hvordan bli kvitt flått på rips med plantevernmidler

Hvordan bli kvitt flått på rips med plantevernmidler

Kolloidalt svovel er det mest effektive middelet for å drepe en nyremide. Legemidlet brukes til å sprøyte ripsbuskene selv, og tomten rundt det på knopphevelsen og til slutten av blomstringstiden til planten. For sprøyting kan du bruke legemidler som Kinmix, Apollo, Endidor og andre..

Forebygging av utseende av en nyremide på rips

Forebygging av skadedyrets utseende bør startes på plantestadiet. Først av alt må du sjekke kvaliteten på plantene. Hvis en frøplante ble kjøpt fra en spesiell barnehage, kan du være sikker på at det er utført forebyggende behandling med den, og den er ikke infisert. Hvis stiklingene ble tilbudt av naboer, er det bedre å behandle dem før planting..

Behandlingen av frøplanter kan gjøres på to måter:

  1. Vannet må bringes til en temperatur på førtifem grader, stiklinger av plantene må plasseres i det i 20 minutter og deretter oppbevares i den tilberedte løsningen fra Fitoverm i to timer;
  2. Forbered en teinfusjon 24 timer før du planter plantene, for dette, fortynn teen i et volum på 25 gram i en bøtte med vann og legg stiklingene der i tre timer.

Hvis det allerede vokser ripsbusker på stedet, kan de beskyttes mot knoppmidd av fytoncidale planter. En av disse plantene er hvitløk, som nyremiden er redd for. For å gjøre dette må du plante vanlig hvitløk rundt ribsbuskene hver høst. Du kan bruke hvitløksfeddene direkte som plantemateriale, så vel som løkene som dannes under blomstringen av planten og skytingen. Hvitløksfytoncider forhindrer reproduksjon av nyremidd og fører til ødeleggelse.

Flåttknopper på rips (video)

Flåttknopper på rips. Nettstedet "Hageverden"Flåttknopper på rips. Nettstedet