Sykdommer hos innendørs planter

Sykdommer hos innendørs planter

Hvis du tar godt vare på stueplantene dine riktig og nøye, blir ingen av dem syke. Grønne venner vil glede seg over mange år med sitt velstelte og sunne utseende, hvis: behandler dem forsiktig; hvordan du gjør vanning i tide; vask og spray; unngå hypotermi; løsne bakken; “Feed” med nødvendig dressing.

Hvis omsorgen er uaktsom, kan vi med nøyaktighet si at blomstene etter kort tid vil bli syke og parasitter vil overvinne dem..

Her er en liste over flere årsaker til sykdomsutbrudd hos planter:

  • Utkast
  • Plutselige temperatursvingninger
  • Plassering i en kald vinduskarme
  • Plassering nær batterier om vinteren
  • Vannlogging eller tørking av jorda
  • Vann for vanning er kaldt
  • Unøyaktig eller feilplassert transplantasjon
  • Jorden matcher ikke planten

Sopp og parasitter kan tas med sammen med nye stiklinger. Så snart det første tegn på sykdommen ble lagt merke til, bør den berørte blomsten umiddelbart fjernes fra friske planter, og behandlingen bør startes. Selvfølgelig er det vanvittig synd på “kjæledyret” hvis han ble fullstendig rammet av en sykdom – skadedyr, sopp, råte. Men i slike tilfeller anbefales det å bli kvitt den syke planten, ellers sprer infeksjonen seg som en brann og alle blomster kan dø..

Mest av alt er planter utsatt for soppsykdommer. De mest kjente er flekker på bladene; hvitaktig blomst på blader, skudd, frukt – mugg; dunmugg eller dunmugg – vanligvis funnet i planter som vokser utendørs; rustsopp forårsaker såkalt rust.

Flekker på blader og stammer, som etter veldig kort tid (hvis de ikke behandles), sprekker og sprer modne sporer; hvis du ikke fjerner de døende delene av planten, kan det oppstå råte og ødelegge hele blomsten; fusarium – oppstår vanligvis på grunn av urenset land; gommosis – frigjøring av brunaktig eller pulveraktig juice, begynner på grunn av skade på plantens øvre lag. Vanligvis svekkede blomster; svart eller sotet sopp – dannes i fuktige og dårlig ventilerte rom. Hvis du merker en gråaktig blomstring i tide, kan du bli kvitt den ved å tørke den av med en litt fuktig svamp..

Så, hvis du har en plante, vær så snill – ta vare på den. Ellers vil anlegget fra en god hjelper og et luftfilter bli til en støvsamler og begynne å forurense miljøet..