Feirer Valentinsdag, Valentinsdag

Historien om feiringen av Valentinsdag

I veldig lang tid på jorden har det vært vanlig å gi en rekke gaver som symboliserer varme følelser den fjortende februar. Hvert år i alle land i verden feires denne ferien. På denne dagen har alle det travelt med å komme seg til butikken og velge den beste gaven. Denne hendelsen i Russland har blitt populær nylig, og ikke alle vet hvor denne ferien kom fra..

De sier at fra to hundre og syttende år, under Claudius IIs regjeringstid i Romerriket, begynte denne tradisjonen og utviklet seg aktivt. Under de harde kampene led den romerske keiseren betydelige tap som ikke kunne refunderes, det vil si at ingen av hans underordnede var ivrige etter å kjempe, siden alle var bekymret for konene og barna. I sinne godkjente Claudius II et dekret som forbyr engasjement.

Dette dekretet ga ikke ønsket resultat, siden soldatene fortsatt var hos sin elskede, og uten å engang frykte keiseren, bandt de båndene ved ekteskap. Denne hendelsen ble arrangert av bare en prest Valentin, en godmodig romantiker, ivrig etter å hjelpe elskere. Etter en tid lærte Claudius II om prestene og beordret henrettelsen til å avslutte forlovelsen. Før henrettelsen skrev presten et brev til den han elsket, der fortalte han om sine følelser og uoppfylte drømmer, og sa farvel til henne og signerte “Your Valentine”.

Etter en stund ble presten kanonisert som en martyr som led for troen.

Omtrent åtte hundre år senere erstattet romerne Lupercalia -festivalen, siden de betraktet det som en hedensk feiring, Valentinsdag i navnet Martyr Valentine. Det skjedde i det fire hundre og nittisjette året.

Valentinsdagens legender

Valentinsdagens legender

Siden den tiden har mange legender om Saint Valentine blitt født..

 1. Legenden om healeren. I tillegg til presten var Valentine også en healer, omsorg for mennesker kom også til uttrykk i helbredelse fra plager.
 2. Legenden om evig kjærlighet. En biskop henvendte seg til Valentine, ivrig etter å endre tro for å gifte seg med en kristen, en ung og vakker jente. Ved en tilfeldighet ble denne jenta alvorlig syk før bryllupet, og da begynte brudgommen å be om at den elskede skulle være sammen i en bedre verden..
 3. Legenden om blomster til moren. Etter gudstjenesten dro Valentine til hagen, der barna ventet på ham. Han ga dem blomster og ba barna gi dem til mødrene sine. Så de viste kjærlighet til foreldrene sine, Valentine var overbevist..
 4. Legenden om beskyttelse mot krangler. Walking Valentine så jeg et par som det oppsto en krangel mellom om en latterlig grunn. For å forene dem ga presten dem en vakker rose, og det fungerte. Paret ble gjenforent og giftet seg til og med, det må sies at de mottok en velsignelse fra samme prest. Siden den gang har Valentine blitt et forsvar mot krangel med ikke et eneste par..
 5. Legenden om de siste dagene. Det er flere versjoner av denne legenden, men generelt snakker den om følelsene mellom jenta og Valentine i de siste dagene av livet hans..

Heraldikk for Valentinsdag

 • Valentinsdagskort. Denne gaven er navngitt til ære for personen som led for troen, Valentine, i siste øyeblikk av livet sendte han en kjærlighetsmelding til sin elskede.
 • Valentines kort bare fra tusen fire hundre og femten begynte å bli kalt det. Grunnleggeren var Charles Duke of Orleans, han ble fengslet og der skrev han og sendte romantiske brev til kona.
 • Siden slutten av det attende århundre har valentiner blitt produsert industrielt. For å gi dem lysstyrke og kontrast, ble valentiner dekorert på alle mulige måter med hjerter eller amoriner. På den tiden ble en slik gave ansett som den beste..
 • Siden den gangen har prosessen med å lage og dekorere et feriekort endret seg mye, ettersom folks fantasi ikke kjente grenser..
 • Rosen. Legenden forteller at hvite roser ble røde på grunn av at kjærlighetsgudinnen ble såret og skyndte seg til sin elskede. Og nå anses røde roser å bli presentert på Valentinsdag.
 • Kjærlighetens fugler. Det har lenge vært ansett at duer er en obligatorisk egenskap for alle elskendes dag, ettersom de symboliserer et langt og lykkelig ekteskap. Duene endrer aldri paret gjennom livet..
 • Blonder. Et vakkert blonder skjerf i dag er forbundet med et romantisk forhold..
 • Amor. Som du vet kan cupids få fremmede til å bli forelsket i spesielle piler. For i dag er Amor dekorasjonen av enhver gave til Valentinsdag..

Feirer den fjortende februar i forskjellige land

Feirer den fjortende februar i forskjellige land

Nesten hvert land i verden feirer denne høytiden, hver nasjon har spesielle tradisjoner som de har observert i mer enn et dusin år..

Britene, for eksempel kledde de barna sine på i voksne klær og sendte dem hjem for å synge forskjellige sanger, og dermed hevet ferien, og den til hvis ære den ble navngitt.

I Storbritannia, mer presist i Wales, de laget skjeer av tre og ga dem til sin elskede. Skjeene ble ikke bare hugget av tre, de inneholdt forskjellige symboler til ære for ferien.

En av tradisjonene var også å legge spesielle gaver, den fjortende natten, under døren til en du er glad i og gå.

En av de britiske tradisjonene var som følger, den unge damen ventet ved vinduet til hennes forlovede, han viste seg å være den hun så først den dagen.

Siden begynnelsen av det fjortende århundre, på en ferie, var det vanlig at jenter skrev et manns navn og kastet det i vannet. Så ventet de til et navn dukket opp, mest sannsynlig en mann med det navnet og ble brudgommen.

For øyeblikket ledsages denne feiringen av feriekort eller hjerteformede godbiter..

Australiere På Valentinsdag arrangeres forskjellige festivaler, deltatt ikke bare av tenåringer, men også av de som er over femti år.

I løpet av årene med gullrushet ønsket enhver mann å overraske sin elskede, og ga henne derfor en gave av utrolig skjønnhet.

Parfymerte dekorerte satengputer var også den mest ettertraktede gaven til en jente..

Feirer Valentinsdag, Valentinsdag

Til dags dato huskes sannsynligvis ikke disse tradisjonene i Australia lenger, og nå gir de nesten bare valentines.

Bulgarer I mer enn et dusin år har de organisert baller til ære for denne høytiden, vanlige fester eller storslåtte diskoteker, som vil bli sådd av mange mennesker. Som alle andre nasjoner sender bulgarere valentines til sine nærmeste.

I følge utdanningsinstitusjoner er det vanlig å legge valentines i spesielle esker, hvorfra de vil bli sendt til adressaten.

Amerikanerne begynte å feire ferien til alle elskere først på slutten av det attende århundre. Siden den gang har marsipan vært en relevant gave, noe som vitnet om høye følelser..

Også i Amerika begynte de å gi karamell til ære for ferien. Karamell var rød og hvit, den første fargen betydde lidenskap, og den andre betydde renhet av følelser. Deretter ble karamellen pakket i hjerteformede esker..

Finnene feire vennedagen den fjortende februar og ikke den vanlige feiringen for oss. Det er på denne dagen at folk tenker på vennskap, sorterer ut følelsene sine for hverandre..

I dag har tradisjonen med å sende kontakter, som et uttrykk for deres varme følelser, gått over til Finland. I tillegg til feriekort, presenteres også søtsaker i en hjerteformet eske..

Tsjekkere, i tillegg til Valentine, den fjortende, blir Johannes av Nepomuk også glorifisert, som i deres historie ble en martyr som led for troen. Til ære for denne presten ble det installert en bas-relieff, som skildret øyeblikket da John døde.

I Tsjekkia feires denne feiringen to ganger, den fjortende februar og den første mai..

Japansk oftest på denne ferien gir de sjokolade til elskere.

V Saudi -Arabia denne ferien er forbudt, den har ikke blitt feiret på lenge.

EN i Russland i stedet for Valentine var symbolet på kjærlighet Peter og Fevronya, om hvem det er en veldig vakker legende. På denne dagen i Russland gir de valentines, roser og søtsaker pakket i en eske i form av et hjerte med egne hender. Så denne dagen kan trygt kalles den russiske høytiden Valentinsdag..