Kuinka kasvattaa ruusukaaleja

Maatekniikka ruusukaalien kasvattamiseen siemenistä

Ruusukaali on ainutlaatuinen vihannes, eikä se ole kaikille tuttu, mutta maultaan ja lääkinnällisiltä ominaisuuksiltaan se ei ole huonompi kuin muut kaalilajit, ja jopa ylittää ne jollain tavalla. Monet amatööripuutarhurit ovat kiinnostuneita tämän vihanneksen kasvattamisesta sängyissään..

Kuten tiedätte, hyvien versojen saamiseksi ja runsaan sadon saamiseksi on välttämätöntä tarjota laitokselle oikeat olosuhteet täydelliselle kasvulle ja kehitykselle sekä asianmukaiselle hoidolle. Kaikki puutarhurit eivät päätä kasvattaa ruusukaaleja, koska ne ovat melko kapriisia, mutta juuri tämä kiinnostaa erityisesti. Kun olet ottanut riskin kerran ja kasvattanut tämän puutarhan sadon runsaan vitamiinisadon, olet ylpeä työsi tuloksista ja jatkat tämän kulttuurin kehittämistä maassamme..

Kuvaus ruusukaaleista ja parhaista lajikkeista

Kypsässä muodossa ruusukaalien varsi on noin 50-80 cm korkea, ja pieniä hedelmiä, jotka ovat pieniä kaali-päitä, jotka on muodostettu lehtilehtien pohjalle, vain saksanpähkinän kokoisia.

Varhainen kypsyminen on Franklin -lajike. Sen kypsymisaika on noin 4 kuukautta. Keskipitkän kauden lajiketta pidetään – Diablo, joka kypsyy viidentenä kuukautena. Mutta Boxer -hybridi voidaan katsoa johtuvan myöhemmistä lajikkeista. Sen kypsyminen tapahtuu vasta kuuden kuukauden kuluttua..

Siementen kylväminen ja taimien kasvatus

Siementen kylväminen ja taimien kasvatus

Brysselin ituja kasvatetaan taimien avulla. Tätä varten siemenet istutetaan huhtikuun puolivälissä. Parveke tai ikkunalauta asunnon eteläpuolella on paras tähän. Tärkeintä on, että kasvualueen tulisi olla hyvin valaistu ja mukavat olosuhteet: päivällä kaali tarvitsee 15-17 astetta lämpöä ja yöllä 5-7 riittää. Mutta on muistettava ilmankosteuden taso, sen ei pitäisi olla yli 80%.

Siemenet istutetaan 4-5 cm: n etäisyydelle toisistaan ​​ja noin 2 cm: n syvyyteen Tämän vitamiinikasvin siemenet alkavat itää hyvin nopeasti, yleensä tämä tapahtuu jo 5-6. Heti kun tuoreita lehtiä ilmestyy, ne on sukeltettava. Taimien istutus avoimeen maahan suoritetaan aikaisintaan 1,5-2 kuukauden kuluttua.

Muista, että tämä kaalilajike kasvaa erittäin voimakkaasti, mikä tarkoittaa, että se vie paljon tilaa, joten sinun on istutettava kasvi 50×50 cm: n kaavion mukaisesti.

Ruusukaalien hoito kasvukauden aikana

Ruusukaalien hoito kasvukauden aikana

Ruusukaalien hoito vaatii pätevää lähestymistapaa, ja sille on annettava säännöllinen ja oikea -aikainen kastelu. Taimet kastellaan viileällä, laskeutuneella vedellä. On myös suositeltavaa ruokkia kasvi. Tämä tehdään mineraalilannoitteiden tai rikkakasvien infuusioiden avulla vuorotellen. Yleensä voit käyttää mitä tahansa lannoitteita, tärkeintä on, että kaliumin ja typen pitoisuus niissä on yhtä suuri. Varmista myös, että tällaisten lannoitteiden fosforipitoisuus on puolet typestä..

Ruusukaali voi menestyä lievästi happamassa maaperässä. Vastustuskyky kölin taudille erottaa sen monista muista lajikkeista. Tämän puutarhavihanneksen täydelliseen kasvuun tarvitaan hedelmällistä maata, joten ennen taimien istutusta sinun on huolehdittava siitä, että lannoitat maaperän, jolla se kasvaa orgaanisilla lannoitteilla. Yksi kaivo tarvitsee 1/3 tl mitä tahansa lannoitetta. Sitä tulisi käyttää tulevaisuudessa – vihanneskasvin kasvaessa..

Vihannes on kypsytettävä useita kertoja, koska se kasvaa riittävän korkealle – jopa 80 cm, maaperää on löystettävä useammin, tämä tarjoaa erinomaisen ilmanvaihdon, mikä vaikuttaa myönteisesti juurijärjestelmän ja kaalin kasvua.

Taudit ja tuholaiset

Brysselin kaalit, kuten kaikki muutkin kaalikasvit, kärsivät erilaisista tuholaisista ja taudeista, mutta sillä on yksi merkittävä etu muihin verrattuna: se ei ole altis kaali -kärpäselle. Kasvin varret ja hedelmät sisältävät suuren määrän sinappiöljyjä, jotka torjuvat näitä patogeenisiä hyönteisiä. Mutta ruusukaalit pitävät kovasti hyönteisistä, kuten kaalivalkoista ja koista. Niiden poistamiseksi käytetään erityisiä kemikaaleja..

Kasvavat ongelmat

Kasvavat ongelmat

Tämän vihanneskasvin ominaisuus on lehtien voimakas kasvu rungossa. Jotkut kokematon puutarhurit uskovat, että kaalista puuttuu fosforia, mutta tämä on virheellinen käsitys. Ruusukaalien kasvun aikana lehtien lehtiin muodostuu pieniä särkiä. Niiden määrä voi olla jopa 60-70 kappaletta..

Kun aktivoit alemman varren kasvun, kasvin yläosa on katkaistava. Tämä toimenpide suoritetaan yleensä syyskuun alussa tai puolivälissä. Tässä tapauksessa itse kasvin kasvu hidastuu, mikä edistää hedelmien täydellistä kehitystä..

On aikoja, jolloin särki ei ole vielä alkanut tällä hetkellä. Tämä voi viitata epäsuotuisiin sääoloihin tai kasvin huonoon hoitoon, mutta älä paniikkia, anna kasvin jatkaa kasvua ja kehitystä. Tämä vihannes pystyy kasvamaan pakkasiin asti. Hedelmät voivat hyvinkin asettua lokakuussa..

Sadonkorjuu ja käsittely

Kun pienet kaalinpäät täyteläistyvät, voit valmistautua sadonkorjuuseen. Hedelmät leikataan ja pakastetaan. Tällä säilytysmenetelmällä kaikki niiden arvokkaat ominaisuudet ja maku säilyvät pitkään. Voit myös kaivaa kasvien, joissa on juurakko, ja kaivaa sen kevyesti kellariin. Monet puutarhurit tekevät tämän, koska se pitää hedelmät tuoreina pidempään. Ja jotkut käsityöläiset pitävät koko leikatun kasvin (varren hedelmien kanssa) parvekkeella.

Koko ruusukaalien kasvatusprosessi ei vaadi sinulta suuria kuluja, mutta se antaa sinulle herkullisen ja vitamiinipitoisen sadon.

Ruusukaalit: kasvatus, istutus ja hoito (video)

Ruusukaalit: viljely, istutus ja hoito.Ruusukaalit: viljely, istutus ja hoito.