Valkaiseva selleri

Valkaiseva selleri

Petiolate -selleriä ei ole helppo kasvattaa paikan päällä. Taimien kasvattaminen ensin vaatii paljon vaivaa ja sitten todellinen voimakas kasvi. Ja tulosta ei aina saada, mitä alunperin oli tarkoitus..

Monia tämän kasvin lajikkeita kasvatetaan kaivannon tavalla, eli syvissä kaivoissa. Vähitellen, kun kasvi kehittyy, varret sirotellaan maaperään valkaistua ja saada herkempi maku. Jos selleri kasvaa tavallisessa sängyssä, sen varret voidaan myös valkaista. Tämä prosessi on suoritettava noin kuukausi ennen sadonkorjuuta..

Sellerin varren valkaisu koostuu aidan eristämisestä tai eristämisestä auringon säteiltä eri tavoin..

Milloin ja miten valkaista varsi selleri oikein

Paras aika aloittaa tämä menettely on syyskuun ensimmäinen viikko. Sellerin olisi pitänyt olla tällä hetkellä yli 30 cm korkea. Eristäminen auringonvalolta on välttämätöntä, jotta kasvi pääsee eroon katkerasta mausteisesta mausta ja vaalentaa varren väriä..

Ensinnäkin sinun on kerättävä huolellisesti kaikki vihreät nippuun ja sitottava se kevyesti pienellä kangasliuskalla. Kääri sitten paksulla paperilla, pahvilla tai muulla sopivalla materiaalilla koko kasvi ympyrään niin, että kääreen yläosa on lehtien alapuolella ja sen pohja on tiukasti kiinni maassa. Kääre kiinnitetään laitokseen teipillä tai kangasliuskalla.

Sellerin tulisi olla tällaisessa pakkauksessa noin 20-25 päivää, minkä jälkeen se on kaivettava yhdessä juurien kanssa..

Valkaisumenetelmät

Monet kesäasukkaat eivät ota sellerin valkaisua haltuun maalla, koska kasvi on epämiellyttävän maanläheinen. Voit piilottaa kasvien varret auringonvalolta käyttämällä erilaisia ​​pakkausjätteitä tai rakennusmateriaalijäämiä. Näihin tarkoituksiin sopivat tavalliset sanomalehdet (useissa kerroksissa), käärepaperi, keskipaksu pahvi, mehu- tai maitorasiat sekä penofoli, aallotettujen putkien leikkaaminen ja jopa tummasta muovista valmistetut muovipullot.

Voit esimerkiksi tehdä korkeita sylintereitä muovipulloista leikkaamalla niiden ylä- ja alareunat. Ne asetetaan ikään kuin kasvien päälle ja puristetaan tiukasti maaperään. Muovisylinterin aukot on täytettävä putoavilla lehdillä tai sahanpurulla. Samalla tavalla käytetään leikkauksia laajoista muovi- tai aaltoputkista ja elintarvikkeiden pahvipakkauksia..

Voit myös sulkea sellerin auringonvalolta oljen avulla, kun olet rakentanut tiheän iskun varren ympärille..

On suositeltavaa käyttää vain materiaalia, jolla ei ole vieraita hajuja, koska kasvi imee ne..

Ei valkaisevia sellerilajikkeita

Varren selleriä on paljon lajikkeita. Niissä kaikissa on hyvät ja huonot puolensa. Esimerkiksi tavalliset lajikkeet maistuvat hyviltä ja niillä on pitkä säilyvyysaika, mutta varren valkaisu vaaditaan. On olemassa itsestään valkaisevia lajikkeita, joita ei tarvitse vaivata pitkään, mutta ne ovat lyhytaikaisia ​​varastossa. Tällaisten lajikkeiden kasvit heikkenevät nopeasti, ne on syötävä mahdollisimman pian, ja he myös pelkäävät kylmää säätä. Itsevalkaisevia lajikkeita ovat: “Tango”, “Golden”, “Golden Feather”, “Celebrity”, “Latom”.

Valkoisen sellerin valkaisu (video)

Varren sellerin valkaisu. Varresellerin kasvatus ja hoitoValkoisen sellerin valkaisu. Varresellerin kasvatus ja hoito