Kukkasiementen ostaminen

Kukkasiementen ostaminen. Vinkkejä aloittelevalle kukkakaupalle

Sinun on ostettava siemeniä kevään istutusta varten talvella. Monet kukat istutetaan maahan taimina, ja sinun on kylvettävä siemenet helmikuussa. Siementen ostaminen vaatii erityistä huolellisuutta ja valmistelua. Taimien saamiseksi tarvitset korkealaatuisia siemeniä. Huonolaatuisissa tapauksissa siemenet eivät välttämättä itä lainkaan tai niistä tulevat taimet ovat erittäin heikkoja ja kivuliaita..

Siementen valintaan tulee suhtautua hyvin vastuullisesti, jotkin tämän alan tiedot ovat täysin hyödyllisiä ja auttavat välttämään joitain virheitä.

Kuinka ostaa kukkasiemeniä oikein

Ensinnäkin, kun valitset siemeniä, sinun on kiinnitettävä huomiota pakkaukseen. Värikäs pakkaus voi aiheuttaa vastustamattoman halun ostaa haluttu laukku. Mutta mitä tässä laukussa on, on toinen kysymys. Houkutteleva pakkaus on vain merkkivalmistajien markkinointikikka, joka on suunniteltu ostamaan sitä tai sitä tuotetta. Siksi on niin tärkeää tutkia huolellisesti itse pakkaus..

Ensinnäkin siementen pakkauspaperin tulee olla erittäin paksu, älä päästä valoa sisään ja ilman ilmeisiä vaurioita. Kuvat ja kuvaukset on nähtävä selvästi. Monet valmistajat säästävät usein siemenpakkauspaperin laadusta..

Kuinka ostaa kukkasiemeniä oikein

Viivakoodin ja hologrammin läsnäolo kukkapakkauksessa vaaditaan sekä valmistajan yrityksen nimi. Et voi tehdä tätä asiaa ilman selvästi merkittyä viimeistä käyttöpäivää, koska siementen itävyys riippuu suoraan tästä tekijästä. Ja todistuksen läsnäolo ei ole välttämätöntä, siemenet eivät ole pakollisen varmentamisen alaisia..

Siemeniä ei voi ostaa markkinoilta. Myyjä vetää ne joka päivä paikasta toiseen, pussit voivat rypistyä, likaantua ja vahingoittua pahasti. Mutta jos ostat siemeniä joka vuosi luotetulta myyjältä, voit ottaa sen riskin..

Kukat ostetaan parhaiten erikoisliikkeistä. Pätevät myyjät auttavat aina laadukkaiden siementen valinnassa, kertovat sinulle istutuksen ajoituksesta, kasvinhoidon ominaisuuksista.

Kaupungeissa järjestetään usein näytteitä eri siemenistä. Mutta älä luota yhteen myyjään, osta siemeniä eri tuottajilta yksi pussi kerrallaan. Loppujen lopuksi kukaan ei voi taata näiden siementen korkeaa laatua..

Sinun on oltava erittäin varovainen ostaessasi siemeniä ulkomaisilta tuottajilta. Ylihintaiset merkkipakkaukset eivät takaa hyvää tulosta. Erityisesti sinun on oltava tarkkaavainen hollantilaisille valmistajille. Usein nämä siemenet voivat vanhentua, ja jotkut liian tunnolliset myyjät pitävät yksinkertaisesti eri päivämäärää. Näiden pussien kylvö- ja jättämispäivämäärien käännöksessä on kirjaimellinen merkitys, joten muista, että meillä on erilaiset sääolosuhteet Saksan kanssa, äläkä noudata näitä ohjeita. Harvinaisimmat ja laadukkaimmat siemenet tuodaan meille Englannista. Mutta niitä ei usein löydy kaupoista, ja niiden hinnat ovat erittäin korkeat..

Kasvatamme ostettuja siemeniä puutarhassa ja vihannespuutarhassa

Paras paikka ostaa siemeniä on jalostusasemat. Siellä taataan hyvä siemenlaatu. Mutta tällaisille asemille ei ole niin helppo päästä, varsinkin kun ne eivät ole kaikissa kaupungeissa..

Hyvin usein F1 -merkintä löytyy siemenpakkauksesta. Nämä ovat ensimmäisen sukupolven hybridisiemeniä. Tällaiset siemenet, vaikka ne eivät ole halpoja, ovat erittäin korkealaatuisia, kasvit osoittautuvat vahvoiksi ja terveiksi runsaalla ja pitkällä kukinnalla. Mutta näillä siemenillä on merkittävä haitta – ne eivät voi tuottaa jälkeläisiä. Jos otat riskin ja istutat nämä siemenet uudelleen, kasvit osoittautuvat hyvin heikoiksi, niiltä puuttuu alkuperäiset ominaisuudet. Mutta jos haluat ostaa erilaisia ​​korkealaatuisia yksivuotisia vuosittain ja nauttia niiden kauneudesta, hybridit ovat hienoja tähän..

Drageen siemenet

Päällystettyjä siemeniä on usein myynnissä. Tuottajat käsittelevät tällaisia ​​siemeniä lannoitteilla ja torjunta -aineilla. Jotkut pelkäävät ostaa niitä, ajattelemalla, että ne voivat olla haitallisia terveydelle. Tämä on virheellinen mielipide, koska ostamalla jo käsiteltyjä siemeniä, sinun ei tarvitse käyttää rahaa muihin piristeisiin. Nämä siemenet kestävät hyvin erilaisia ​​sairauksia. Dragee-siemenet tulee istuttaa vain hyvin kostutettuun maahan, mutta siemeniä ei saa kostuttaa ennen istutusta..

Drageen siemenet

Eksoottisten kukkien ystävien on muistettava, että kaikki merentakaiset kasvit eivät ole sopeutuneet tietyn alueen ilmasto -olosuhteisiin. He eivät yksinkertaisesti voi selviytyä olosuhteissamme. On parempi antaa etusija alueellemme optimoiduille lajikkeille. Silloin positiivinen tulos ei kestä kauan..

Et voi varastoida kukkasiemeniä tulevaa käyttöä varten. Jos et käytä kaikkia siemeniä, on parasta olla käyttämättä niitä seuraavan vuoden aikana. Avattu pakkaus antaa siemenille valon, niiden laatu heikkenee merkittävästi. Kukaan ei voi taata tällaisen materiaalin laatua ensi vuonna..

Sinun on aina otettava erittäin vastuullinen lähestymistapa siementen valinnassa, koska sivustosi kauneus riippuu siitä..