Batunløk: hvordan vokse hjemme

Løk-batun planting og omsorg i det åpne feltet

Batunløk er en løkstype som dyrkes på en fjær i sommerhytter av erfarne sommerboere. I motsetning til vanlige løk, har batun en mindre skarp smak, men den er mye brukt i salater og ferske. Vi inviterer deg til å finne ut hvordan planting og omsorg utføres på det åpne feltet for løken.

Les også: løk blir gule, kampmetoder

Hvordan dyrke batunløk i landet

Det er mulig å forplante løken ved å dele busken eller samle frø. Ved plantemetoden dyrkes batongen for en veldig tidlig høst av greener. En velprøvd måte å dyrke grønne løk på er å dyrke dem ved hjelp av en plantemetode som unngår forurensning av mugg og høst på kort tid..

Frø blir sådd i andre halvdel av april, og frøplanter transplanteres i hagen i andre halvdel av juni. Du kan høste greener allerede i september. For frøplanter tilberedes en slik jordblanding: omtrent to glass treaske og omtrent 75 gram tilsettes en bøtte med en blanding av humus og jord, tatt i like store mengder. mineral dressing beregnet på grønnsakshagen. En grundig blandet blanding må desinfiseres ved kalsinering i en mikrobølgeovn eller behandling med en løsning av mørkfarget kaliumpermanganat.

Frø blir sådd i andre halvdel av april, og frøplanter transplanteres i hagen i andre halvdel av juni. Du kan høste greener allerede i september. For frøplanter, tilbered følgende jordblanding: i en bøtte med blanding, pe

Frø for såing må tilberedes på denne måten: først må de dynkes i 24 timer, og vannet må skiftes hver 6. time. Slokk deretter i kjøleskapet i omtrent tre dager, og tørk deretter og så. Såing kan gjøres i store esker i rader eller i kopper med flere stykker.

Frøene er innstøpt i jorden til en dybde på 1 cm, deretter blir det øverste laget av jorden lett tampet og drysset med sand desinfisert i ovnen på toppen. Forsiktig, uten å tære på sanden, spray plantingen med en sprayflaske, dekk til med polyetylen eller glass og vent på at spirene skal vises, og hold temperaturen rundt 18-20.

dryss med ovnrenset sand. Forsiktig, uten å tære på sanden, spray plantingen fra s

Når skudd begynner å vises, senkes temperaturen på innholdet til 9-12C, og med denne modusen inneholder de syv dager. Etter denne tiden holdes plantene ved 13-15C i løpet av dagen, og ved 10-12C om natten. Belysning for frøplanter er nødvendig minst 14 timer om dagen, så det er kunstig belyst fra 6 til 20. De første to til tre dagene etter at frøene dukker opp, er det nødvendig med belysning døgnet rundt.

Vanning av plantene krever moderat. Toppdressing utføres en uke etter fremveksten av spirer og deretter ytterligere 14 dager senere. For å tilberede en næringsoppløsning, oppløses superfosfat og kaliumsalt i 10 liter vann, 2 g hver.

Etter at det første bladet dukket opp, blir plantene tynnet ut. Omtrent syv dager før planlegging i hagen er planlagt, blir plantene herdet, først ved lengre ventilasjon, og deretter ført ut i det fri. Når plantene tåler en dag på gaten, kan de plantes i hagen..

Å plante løk i åpen bakke

Frøplanter transplanteres i hagen ikke tidligere enn midten av juni, når bakken er godt oppvarmet og det ikke er fare for frost. Planter på 2 måneder er klare til planting, som har velutviklede røtter, det er 3-4 sanne blader, stammen ved basen har en tykkelse på ca 3 mm.

Jorda til trampolinen er å foretrekke fruktbar og godt fuktet. Det vokser også godt på leir og sand. Til tross for at denne sorten elsker fuktighet, bør ikke vannstagnasjon i jorda være tillatt. Løken er ikke kresen når det gjelder varme forhold og vokser godt selv i delvis skygge..

Frøplanter transplanteres i hagen ikke tidligere enn midten av juni, når bakken er godt oppvarmet og det ikke er fare for frost. Planter er klare til planting 2 måneder gamle, som har velutviklede røtter, vi er 3-4

Forbered et sted for planting av løk, bidrag per kvm. kompost ca 5 kg, gjødsling med en blanding av kaliumklorid, superfosfat, ammoniumnitrat i et forhold på 15:30:25 g, hvoretter det graves opp og utjevnes.

De beste forløperavlingene for batun er ettårige belgfrukter som beriker jorden med sporstoffer og nitrogen, kål. Det anbefales ikke å plante en batun etter løk, hvitløk, agurker, hvis du vil få en god høst. Løkspirer plantes i hagen i groper hver 15. cm og med en avstand mellom radene på 0,2 m.

Interessant artikkel: hvordan å veve bue fletter, video

Du kan plante frøplanter i åpen mark flere ganger i løpet av året – midt på våren, i sommerens første og andre måned, i slutten av oktober eller i november. For å få løkfjær i de tidlige stadiene, sås det på senhøsten, etter at temperaturen er satt til omtrent 3-4C. Frøene er begravet i jorden med 2-3 cm, avhengig av jorda er løkplantingen dekket med torv på toppen. Hvis, med vårens ankomst, dekker plantingen med en film, vil dette bringe løkspiringen nærmere. Når de første skuddene vises, blir de tynnet ut.

Du kan plante frøplanter i åpen mark flere ganger i løpet av året - midt på våren, i sommerens første og andre måned, i slutten av oktober eller i november. For å få løkfjær i de tidlige stadiene, sås det på senhøsten, etter at temperaturen er satt til omtrent 3-4C. Frø er innebygd i jorden med 2-3 cm, avhengig av jord

Aktiviteter designet for å tilby hjemmepleie for løk-batun består av slike kjente metoder som vanlig vanning, løsne jorden for å berike den med oksygen, ugressbekjempelse, påføring av ulike gjødsel, forebyggende tiltak for å bekjempe skadelige insekter og sykdommer.

Det er nødvendig å løsne jorden ganske ofte – først når løken er godt forankret, og deretter – etter hver jordfuktighet. Ved å løsne jorden fjernes ugresset. Du kan gjøre arbeidet enklere ved å multe den frie overflaten med torv eller annet materiale. Denne metoden vil redusere vanning, forhindre ugress i å bryte gjennom til overflaten, praktisk talt fri for å løsne jorda.

Det er nødvendig å løsne jorden ganske ofte - først når løken er godt forankret, og deretter - etter hver jordfuktighet. Ved å løsne jorden fjernes ugresset. Du kan lette arbeidet ditt, s

Du kan begynne å kutte fjærene til løk når de når en lengde på 10-15 cm. Denne planten elsker fuktighet veldig, så du må sørge for at jorden under løkplanten alltid er fuktig. Hvis det er nok naturlig nedbør, utføres vanning to ganger i uken, og hvis været er tørt, må løkene vannes mye oftere. Vanning utføres med varmt vann, helles under roten.

Syv dager etter at plantene ble overført til hagen, ble jordens tilstand vurdert og gjødsel påført – en løsning av kugjødsel eller kyllingavfall. Hvis jorden er rik, utføres støv av spirene og jorden under dem med aske. Det skal bemerkes at organisk løk befruktes bare en gang, fordi denne kulturen har en tendens til å akkumulere nitrater. Alle påfølgende dressinger er laget av treaske, som også beskytter løken mot skader fra sykdommer og insekter..

Sykdommer hos løk-batuna når de vokser i landet

Batunløk er en upretensiøs grønnsak, og hvis du følger omsorgsreglene, er den praktisk talt ikke utsatt for skadelige insekter og sykdommer. Likevel skjer det at løk påvirkes av skadedyr som møll, løkvev og løkflue. Alle disse skadelige insektene ødelegger løkets grønne, og løkfluens larver ødelegger også løkene. For å bekjempe dem brukes insektmiddelpreparater – karbofosku eller fufanon. Det skal huskes at løk behandlet med et kjemikalie er uegnet til mat, flere dager må gå.

sinne, løkvev og løkflue. Alle disse skadelige insektene ødelegger løkets grønne, og løkfluens larver ødelegger også løkene. For å bekjempe dem brukes insektmiddelpreparater - karbofosku eller fuf

En sykdom som kan ødelegge løkavlinger er dunete mugg, som er en gråaktig mugg. Et effektivt, om enn usikkert middel, er å sprøyte bladene med kobbersulfat 2-3 ganger etter 10 dager. Det er også populære metoder for skadedyrsbekjempelse: sprøyting med saltvann, infusjon av grønne poteter eller tomater, hvitløk eller løkskall, en løsning av sennepspulver.

Før behandling blir de berørte plantene fjernet og ødelagt. I ett område kan denne avlingen dyrkes i 10 år, men du bør vite at høsten av høyeste kvalitet oppnås innen 3-4 år etter planting. Den store tilveksten av løken reduserer kvaliteten..

Greens kan kuttes tidlig på våren, og høsten er fullført 30-45 dager før frost, slik at planten får tid til å forberede seg til vinteren. I løpet av sesongen kan høsten av greener oppnås 2-4 ganger.

Å plante og stelle utendørs er en lek hvis du liker en haug med løk. Eksperimenter, så kan du plante sommerhuset med forskjellige grønnsaker og frukt med egne hender.