Sykdommer hos tomater, kampen mot dem

Sykdommer av tomater foto og deres behandling

Vil du dyrke tomater i din egen dacha? Da er det viktig ikke bare å vite når du skal plante frøplanter, men også tomatsykdommer, bilder og behandling av dem, og også fra det som etterlater krøll. Selv om mange hevder at tomater er en upretensiøs avling, har de nylig blitt utsatt for ulike typer sykdommer..

Tegn på tomatsykdom

 1. Vrid bladene. Dette skjer ofte i varmt vær, da nedbrytning av næringsstoffer skjer ved høye temperaturer raskere enn absorpsjonen. Hvis du dyrker tomater i et drivhus, ikke glem å ventilere det..vridning av blader. Dette skjer ofte i varmt vær, som ved høye temperaturer nedbrytning av næringsstoffer
 2. Rullende blader og misfarging til brune. Dette er symptomer på bakteriell kreft. For å se om denne sykdommen virkelig har påvirket tomatene dine, kutt stilken, den blir brun i fargen..Rullende blader og misfarging til brune. Dette er symptomer på bakteriell kreft. For å se om denne sykdommen virkelig har påvirket tomatene dine, kutt stilken, den blir brun i fargen.
 3. Misfarging av blader på toppen av planten. Dette er et tegn på fosfor -sult..

  Misfarging av blader på toppen av planten. Dette er et tegn på fosfor -sult.Cladosporium

 4. Hvis tomater bærer frukt, og bladene er bøyd, er dette et symptom på overdreven mengde sink. Bladene blir små, krøller seg oppover, noe som betyr at det ikke er nok kalium.

Hvordan behandle tomater

Elskere av naturlig hjemmelaget mat foretrekker tradisjonelle metoder for behandling av tomater. Slike metoder er trygge og effektive nok. Du kan velge den mest passende metoden for deg.

Elskere av naturlig hjemmelaget mat foretrekker tradisjonelle metoder for behandling av tomater. Slike metoder er trygge og effektive nok. Du kan velge metoden som passer deg best.Phytophthora på tomater

 1. Infusjon av hvitløk. Hvis du sprayer med en slik infusjon, kan du ødelegge soppens sporer. For 10 liter vann, ta 1,5 kopper hakket hvitløk, du kan sammen med stilkene. Først tilføres infusjonen, og deretter tilsettes 2 g kaliumpermanganat. Sprøytet før eggstokken dukker opp, og deretter igjen etter 2 uker.

  Infusjon av hvitløk. Hvis du sprayer med en slik infusjon, kan du ødelegge soppens sporer. For 10 liter vann, ta 1,5 kopper hakket hvitløk, du kan sammen med stilkene. Først insisteres løsningenSeptoria

 2. Aske. Fortynn asken med vann i et forhold på 1 til 2, la den trekke i 3 dager. Fortynn deretter til 30 liter, tilsett vaskesåpe. Spray den resulterende løsningen tre ganger per sesong..
 3. Melk med honning er en av de mest populære tomatbehandlingene. En liter melk og 25 dråper jod tilsettes en bøtte med vann. Spray tomatene med den resulterende løsningen.

Populære tomatsykdommer

Sen rødme – Dette er den vanligste typen tomatsykdom, som ødelegger mesteparten av avlingen hvert år. Det er viktig å regelmessig utføre forebyggende vedlikehold for å beskytte planter mot soppsporer. Prøv å plante tomatplanter utendørs i områder der det ikke var poteter eller tomater i fjor. Hvis tomatene dine blir skadet av sen rødme, behandle dem med Bordeaux -væske. Dette må gjøres til tegnene på sykdommen forsvinner helt..

Sen rødme er den vanligste typen tomatsykdom, som ødelegger det meste av avlingen hvert år. Det er viktig å regelmessig utføre forebyggende vedlikehold for å beskytte planter mot soppsporer.Sen rødme

Gråhvit råte infiserer veldig raskt planter, noe som fører til rask forverring av plukkede frukter. Hvit flekker får bladene til å tørke ut og dø av. Mengden høst på skadede planter reduseres betydelig. Hvis du tar Bordeaux -væske og kobberoksyklorid, kan denne sykdommen raskt bli overvunnet.

Hvit flekker får bladene til å tørke ut og dø. Høstmengde på skadede planterPulveraktig mugg

Svart flekk Er en annen sykdom som påvirker bladene og stilkene på tomater. Hvis du ikke iverksetter tiltak i tide, dør tomatene dine..

Svart flekk er en annen sykdom som påvirker bladene og stilkene på tomater. Hvis du ikke iverksetter tiltak i tide, dør tomatene dine.

Les også: Hvordan dyrke kål i landet

Topp råte, stamme råte, tørr flekker, mosaikk – alle disse sykdommene er utsatt for tomater på stedet. Husk samtidig at fruktsprekker ikke er en virussykdom, men en indikator på overflødig fuktighet under vanning eller sesongregn. Det er sykdommer ikke bare av frukt, men også av frøplanter, så undersøk det nøye når du kjøper eller dyrker det selv.

Toppråtne, stilkrot, tørr flekker, mosaikk - alle disse sykdommene er utsatt for tomater på stedet. Husk samtidig at fruktsprekker ikke er en virussykdom, men en indikatorBlackleg

Nå kjenner du sykdommer i tomater, bilder og behandling som du kan utføre hjemme med egne hender.