Skjærtorsdag: hvilken dato, feiring og hva håndverk å gjøre

Skjærtorsdag i 2017, hvilken dato og hvilket håndverk du skal gjøre

Det er høytider som ikke feires med spesiell heder på statlig nivå, men vanlige mennesker ærer og husker dem. De prøver å feire høytiden i henhold til reglene hvert år. For eksempel er en slik dag skjærtorsdag. Dette er den siste torsdagen i den store fasten før påske, som faller på Holy Week. Folk kaller denne ferien skjærtorsdag. Hvert år fester folk store håp på denne dagen, for det er på denne torsdagen at du kan rense deg for synder, bli renere i kropp og sjel..

Skjærtorsdag: hvilken dato, feiring og hva håndverk å gjøre

Skjærtorsdag i 2017

Hvert år, som datoen for feiringen av påsken, endres skjærtorsdag i henhold til månedene i måneden. Datoen for denne dagen avhenger av hvilken dato påsken blir. Og i 2017 kommer det veldig tidlig – 16. april. Derfor, Skjærtorsdag blir 13. april.

Opprinnelsen til ferien

Det er bemerkelsesverdig at det var 13. april at det siste måltidet fant sted. Det deltok 12 apostler og Jesus. Under kveldsmaten vasket Jesus disiplenes føtter med vann som et tegn på ydmykhet og respekt. På denne dagen bestemte Judas seg for å forråde læreren sin. Skærtorsdag ba Jesus til sin far – Gud, fordi han visste at vanskelige dager ventet ham – død og korsfestelse.

når er skjærtorsdag i 2017 hvilken dato

Tradisjoner med å feire skjærtorsdag

Om morgenen, selv før solen gikk opp, gikk folk for å hente vann. Det var nødvendig å ta med så mye vann at det ville være nok å vaske deg selv og dine slektninger. Så voksne ble vasket av elvevann rett på terskelen til hjemmet sitt. Gamle mennesker og barn bader innendørs, og vannet for dem blir litt oppvarmet. Etter at kroppen var renset, var det nødvendig å rense rommet rundt deg. Vertinnen rengjorde hvert hjørne av huset. Det var nødvendig å ha tid til å rense huset før påske, ikke bare for søppel, men også for onde ånder, for all negativiteten som hadde samlet seg i løpet av året. I mellomtiden gikk mennene til hagen og satte ordning på ting der. I tillegg ble det satt i stand skur, taket ble reparert, søppel ble tatt ut fra tunet..

Du vil også være interessert i artiklene på nettstedet:

  • DIY påskeeggdekorasjonsideer
  • Bilde av dekorere egg til påske 2017
  • Påskehåndverk
  • Hvilke håndverk å lage av hendige materialer til ferien – påske
  • Vi dekorerer interiøret i huset til påskeferien

Skjærtorsdag faller den siste torsdagen i fasten. Dette er fremdeles dagen da alle troende ber, observerer faste og avstår fra kroppslige gleder. Alle forberedelser til påske begynner skjærtorsdag. Dette er den største høytiden for alle kristne. Skjærtorsdag i 2017 blir det bakt påskekaker og malt egg på kvelden. Det er bemerkelsesverdig at det fortsatt er umulig å spise alt dette. Alle rettene tilberedt av vertinnen ødela ikke på flere uker. Derfor var ikke folk redd for at maten skulle gå dårlig og alt arbeidet ville være forgjeves..