Løk blir gule, metoder for å håndtere dette

Hvorfor blir løken gul i hagen hva skal jeg gjøre. Bilder, tips

Det er lite sannsynlig at du i dag kan finne en sommerboer som ikke dyrker løk på sin egen tomt. Til tross for vanlig luking og vanning begynner løkfjær å endre farge. I lys av dette melder spørsmålet seg, hvorfor blir løken gul i hagen og hva skal jeg gjøre? Vi tilbyr deg å forstå årsakene til løkbladenes gulhet og hvordan du kan eliminere dem.

Hva får løken til å bli gul

Husk at løk i hagen blir gul ikke bare på grunn av sykdommer før du tar noen tiltak. For eksempel oppstår en naturlig gulning fra august til september, noe som indikerer at avlingen er moden og klar til å bli høstet. En annen ting er når gulhet dukker opp på feil tid på året. Da bør en av følgende grunner søkes:

  • Skader på insekter
  • Ulike sykdommer
  • Negative værforhold
  • Feil sykdom
  • Jordsammensetning

En av de vanligste årsakene er skade på løk av skadedyr. Etter et angrep av en løkflue, får plantens fjær en gulaktig farge og mister elastisiteten. Å identifisere skadedyr er ganske enkelt, siden de lar larver ligge i fjærene til løk. Disse larvene får plantens blader til å visne, og løken begynner å råtne fra innsiden. Larvene er små og glatte i størrelse. Du finner hvite ormer både ved siden av løken og i selve løken..

Disse larvene får plantens blader til å visne, og løken begynner å råtne fra innsiden. Larvene er små og glatte i størrelse. Du finner hvite ormer både ved siden av løken og i selve løken.Løkflue

Løklurkeren er en annen kjent skadedyr som spiser opp plantens blader. Det tærer på fruktkjøttet langs grøften, noe som fører til gulning av bladene..

Løkløken er en annen kjent skadedyr som spiser opp bladene på planten. Den tærer på fruktkjøttet langs grøften,Løk Lurker

Løknematoden er en trådorm som lever av plantesaft. Deres største fare er at de ikke forlater jorden på lenge, så det er ganske vanskelig å fjerne dem..

Løknematoden er en trådorm som lever av plantesaft. Deres største fare erLøknematode

Anbefalt lesing: Grunnleggende metoder for å håndtere veps

Løkmøl er en annen skadedyr som bidrar til gulløken til løkfjær. Insektet forårsaker stor skade i varmt vær. Som et resultat begynner løkbladene å bli gule på toppen og tørke ut..

Løkmøl er et annet skadedyr som bidrar til gulløken til løkfjær. Insektet forårsaker stor skade i varmt vær.Løkfjær

Feil stell av løken kan også føre til at den blir gul. Nye gartnere vet ikke at løk må vannes ved roten. Det er viktig å sikre at pæren ikke blir utsatt under vanning. Husk at løk, som alle andre planter, trenger konstant mineralfôring..

Hvordan beskytte løkavlinger mot gulning

For å unngå flueskader på løken, prøv å plante planten tidligere enn vanlig, slik at den rekker å bli sterkere før skadedyret dukker opp. Løkfluen tåler ikke lukten av gulrøtter, så plant dem i nærheten i hagesengene dine. Du kan bruke spesielle frastøtende midler eller kjøpe medisiner mot fluelarver.

Du kan bruke spesielle frastøtende midler eller kjøpe medisiner mot fluelarver.Friske løk

Hvis du vil bli kvitt løknematoder, ikke plant løk i de samme sengene. Nematoden har lagt seg i jorden i lang tid, så det er bedre å velge et annet sted. Calendula eller ringblomster kan plantes mellom løkrader. Ta forebyggende tiltak for behandling av plantemateriale. For å gjøre dette, er løksettene nedsenket i varmt vann (ikke mer enn 45 grader) i 5-7 minutter, du kan bruke en saltløsning.

Ta forebyggende tiltak for behandling av plantemateriale. For å gjøre dette, blir løksettene senket i varmt vann (ikke mer enn 45 grader) i 5-7 minutter, du kan bruke en saltvannsløsning.Gulnet løk

Nyttig artikkel: Hvordan veve sløyfe. Video

Nå vet du hvorfor det dukket opp gulhet på løk og hva du skal gjøre. Med egne hender kan du oppnå gode resultater på din egen dacha og beskytte avlingen din mot skadedyr.